Najveća i najbolja izdanja videoigara ovog ljeta

Besmrtnici Aveuma, Baldurova vrata 3, Moje prijateljsko susjedstvo

Electronic Arts/Larian Studios/DreadXP

Pikselizirani simulator ronjenja i bacanja sushija. Horor igra preživljavanja sa šaljivom animatronikom u stilu Ulice Sesam . Prostrana adaptacija Dungeons & Dragons prepuna moždanih parazita i kultista.

To je samo djelić eklektične palete videoigara ovog ljeta. Dok je sezona otvorena nastavcima kao što su Diablo IV , Street Fighter 6 i Final Fantasy XVI , donosila je hitove tijekom srpnja i kolovoza.Pregledali smo  neke od najboljih i najčudnijih igara kasnog ljeta.

Firefly Glumica Gina Torres glumi u Immortals of Aveum igri

Electronic Arts

1. Immortals of Aveum

Zamislite stratešku borbu u kampanji za jednog igrača, s malo Bioshockovih moći i zagonetki Half Lifea. To je Immortals of Aveum, zamisao dugogodišnjeg dizajnera Call of Dutyja .

No iako obećava, Aveum se doima kao ekvivalent videoigre blockbusteru koji teži visinama Gospodara prstenova, ali postiže veliku proračunsku plitkost trilogije Hobit . Želi uspjeh Harryja Pottera , ali dobiva zbrku Grindelwaldovih zločina . Nemojte me krivo shvatiti, uživao sam u ovim animacijama, ali nedostaju im dotjeranost i pažnja zbog kojih su njihovi prethodnici bili toliko hvaljeni.

Svaka čast, Aveumova priča može biti uzbudljiva, dobro odglumljena i opravdano smiješna. Samo ga opterećuju YA tropi. Igrate kao Jak, brbljavi “odabrani” koji zapovijeda sva tri glavna oblika magije u svijetu u kojem čak i sretni “Magni” mogu kontrolirati samo jedan. I naravno, svi se bore za svoje živote u “vječnom ratu” protiv vojske “Sandrakka”.

U praksi, ova tri oblika magije funkcioniraju poput poznatog FPS oružja: Plavo: precizni pojedinačni hici (puška). Crveno: blizina (sačmarica). Zeleno: visoka brzina paljbe koja traži ciljeve (mitraljez). Ubacite neke sposobnosti zaključane za vrijeme hlađenja i dobit ćete ugodno izazovnu kampanju za jednog igrača vođenu privlačnom, iako predvidljivom, pričom. Samo nemojte očekivati ​​da će imati dubinu igara iz kojih je ispisan.

Suočite se s klasičnim D&D čudovištima u Baldur’s Gate 3 .

Larian Studios

2.Baldurova vrata 3

Kupio sam vlastitog kućnog ljubimca umjetnika u Baldur’s Gate 3. No, ne mogu točno odrediti kada. To se definitivno dogodilo prije nego mi je vrag iz najdubljih dubina pakla otpjevao pjesmu, a možda i malo nakon što sam slučajno lansirao gnoma 300 stopa u zrak (o tome nećemo). Kad god je to bilo, sjećam se da se moj suputnik klerik naljutio nakon što sam ga oslobodio s nešto sitniša za put.

Otprilike tada sam shvatio da je Baldur’s Gate 3 izvanredno postignuće pripovijedanja, vrhunac desetljeća RPG dizajna. Svaka radnja koju poduzmete u ovoj iznimnoj adaptaciji Dungeons and Dragons odjekuje svijetom, postupno ga pretvarajući u sliku koju ste sami stvorili — bez obzira na to koliko jeziva ili slavna bila. Kakve god radosti ili žaljenja imali kada se završe zasluge, oni su potpuno jedinstveni za vas.

Zamršenost i kvaliteta golemog broja narativa Baldur’s Gate 3 može se usporediti samo s izazovnim bitkama. Larian Studios je izvanredno dobro prilagodio formulu, dajući vam onoliko slobode da manipulirate fizičkim okruženjem kao što ste vi priča, sa širokim rasponom sposobnosti ograničenim samo načinom na koji vi zamišljate da mogu funkcionirati.

Ako igrate samo jednu video igricu ove sezone – kvragu, čak i ove godine – to bi trebala biti Baldur’s Gate 3.

3.Dave the Diver

Dave, okrugli ronilac u punoj ronilačkoj opremi, priprema se za zaron u divovsku plavu rupu koja se neprestano mijenja. Još jednom namješta svoje naočale i uskače.

Zemlja čudesa koja se prelijeva ispod površine, ispunjena svjetlucavom ribljom faunom poput Harlequin Hind ili Pacific Fanfish (da spomenemo samo dvije od preko stotinu riba u igri). Dave, naoružan svojim praktičnim harpunom, mora uhvatiti ova šarena stvorenja kako bi podržao svoj rastući sushi restoran.

U početku se igra čini kao ponavljajuća. Ronjenje u Giant Blue Hole i posluživanje ukusnog sushija je zabavno, ali to je to? Srećom, ne treba puno dublje. Uskoro ćete naučiti uhvatiti se u koštac čak i s najplašljivijom ribom, suočiti se sa smrtonosnim morskim psima raznim oružjem, pa čak i istražiti kraljevstva drevnog društva morskih ljudi.

Iznenađujuće dobro osmišljena glumačka postava zaokružuje ronjenje i upravljanje restoranom. Bancho, stoički kuhar, Cobra, lukavi investitor, i Duff, trgovac oružjem opsjednut animeima, ne samo da čine urnebesne i zapanjujuće rezne scene, već dodaju ukusne dijaloge koji uklanjaju dio ponavljanja.

Dave the Diver vjerojatno će postati jedna od mojih omiljenih igara 2023. Zaronite — voda je u redu!

Ulica Sesame susreće Resident Evil u My Friendly Neighborhood.

DreadXP

4. My Friendy Neighborhood

Moje prijateljsko susjedstvo nosi svoje utjecaje na rukavima. Njegova premisa, koja pronalazi servisera koji se bori s poludjelim animatroničkim maskotama, uklapa se u žanr “maskota horora” koji je popularizirao Five Nights at Freddy’s. Njegova priča i prezentacija posuđeni su od Bioshocka, ispričani kroz dokumente i artefakte razbacane po okolišu. Njegov način igranja najviše podsjeća na Resident Evil, s neprijateljima koji se ponovno rađaju kada ponovno uđete u sobu, zaključanim vratima koja potiču povratak unatrag, ograničenim inventarom koji zahtijeva stalno upravljanje — čak vam omogućuje da spasite svoju igru ​​trošenjem resursa unutar igre!

No unatoč brojnim omaškama, My Friendly Neighborhood je nevjerojatno svjež i zabavan. Rijetkost je da se svijet videoigara ne osjeća umorno, ali setovi u stilu Ulice Sesame doista su zanimljiva mjesta za pregledavanje i istraživanje. Odbija pustiti nogu s gasa, neprestano uvodeći nove scenarije i mehanike. Trenutačno po cijeni od 30 eura, igra ima više funte za funtu od većine visokobudžetnih igara unatoč kratkom vremenu izvođenja. Budući da nema krvi i krvoprolića, također je odličan odabir za one koji traže virtualni horor.

Uglavnom solo projekt, The Master’s Pupil platformska je zagonetka temeljena na životu Claudea Moneta.

5.Učenik magistra

The Master’s Pupil programera Pata Naouma ljubavno je pismo ocu impresionističkog umjetničkog pokreta, Claudeu Monetu. Kao cjeloživotni obožavatelj Monetovog rada, odmah me zaintrigirala ideja o igri koja koristi zagonetke za praćenje njegovih postignuća i gubitaka. Naoum je ispričao da mu je trebalo sedam godina da ručno oslika sve pozadine i elemente u igri, a brižnost i ljubav koju unosi u svoje umjetničke izložbe. Master’s Pupil je vizualno upečatljiv.

Ipak, čini se da The Master’s Pupil nešto propušta, pogotovo u usporedbi sa sličnim puzzle igrama s protagonistima bez glasa i lica kao što je Thomas Was Alone. Nedostatak naracije čini navigaciju kroz različite izazove temeljene na bojama i fizici praznim poput svijeta u kojem vaš lik obitava.

Doduše, nije bilo zabavno igrati The Master’s Pupil, ali pitam se je li to zato što je Naoum želio simulirati borbe Monetovog života, od osobne tragedije do sljepila. Međutim, za razliku od drugih igara u ovom žanru, frustracije su bile vrlo male. Često sam se zatekao kako buljim u tihi ekran (igra ima vrlo malo ambijentalnog zvuka ili glazbe), mučim se da dovršim zagonetku, sumnjam u svoju volju da nastavim jer sam imao malo emocionalnog ulaganja u igru ​​osim mog razumijevanja za temu.

Na kraju, The Master’s Pupil je fascinantno iskustvo. Iako sam impresioniran radom koji je Naoum uložio u igru, nažalost manje je korisno igrati nego diviti se iz daljine.

Probijte se kroz znanstveno-fantastičnu akciju u Remnant II.

6.Remnant II

Remnant II nadovezuje se na sve sjajno o prethodniku iz 2019., Remnant: From the Ashes. Sve, osim priče, koja je jednako zbrkana i neutemeljena kao što je i bila. To je daleko od poslovičnog kraja svijeta za ovu inače fantastičnu apokaliptičnu pucačinu iz trećeg lica iz Gunfire Games.

Osim ponavljanja svojih proceduralno generiranih karata svijeta, Remnant II također je dramatično proširio klase likova. Dok vam je originalna igra dala samo tri, nastavak počinjete s pet po izboru i na kraju možete otključati ukupno jedanaest. Također možete odabrati primarnu i sekundarnu klasu za kreativnije građenje dvostrukog arhetipa. Ovo podiže Remnantovu izvrsnu suradnju na novu razinu s više načina za uravnoteženje stranačkih snaga, kao i produbljivanje solo igre.

Iako Remnant uvelike posuđuje od Dark Soulsa, igrači zastrašeni tom izazovnom filozofijom dizajna mogu se odlučiti za najnižu od četiri moguće postavke težine. Jedinstveni plijen i susreti s novim šefovima također nagrađuju višestruka igranja, a potrebno je ponovno pokretanje igre da biste u potpunosti istražili te varijacije ako se nadate da ćete izgraditi dovoljno snažnog lika da se nosi s najtežim razinama igre “Noćna mora” i “Apokalipsa”.

Bilo da ste spavali na Remnant: From the Ashes ili ste bili među njegovim obožavateljima, Remnant II vrijedi pogledati.

Ekskluzivna igra za Apple Arcade, Hello Kitty Island Adventure mogla bi izgledati kao da emulira isključivo Animal Crossing, ali sadrži i zagonetke otvorenog svijeta i istraživanje.

7.Hello Kitty Island Adventure

Hello Kitty Island Adventure bi mogla izgledati kao Animal Crossing, sa svojim slatkim likovima i idiličnim okruženjem, ali također podsjeća na još jedan Nintendov naslov — The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Poslušaj me.

Igra je definirana, naravno, izgradnjom vašeg otoka. Stvorit ćete vlastiti lik u stilu Hello Kitty i pridružiti joj se kako biste obnovili napušteni Big Adventures Park na otoku prijateljstva. Kada stignete, vaša prva misija je pronaći sve svoje prijatelje — ako usput možete rješavati zagonetke i dovršavati mini misije da biste otključali kartu! Dok istražujete, ubrzo ćete pronaći misteriozne predmete i likove koji se pojavljuju samo u određenim trenucima — radeći sa svojim saveznicima na otkrivanju što je dovelo do napuštanja Big Adventures Parka.

Ne zove se bez razloga Otok prijateljstva. Velik dio igre provodi se učeći o tome što se sviđa svakom liku kako biste mogli podići razinu odnosa s njim, što vam zauzvrat daje resurse i, na višim razinama prijateljstva, sposobnosti suputnika. Na primjer, Badtz-Maru će vam dati 75% šanse da ulovite rijetku ribu ako pecate s njim.

To je snažna kombinacija udobnog simulatora života s istraživanjem otvorenog svijeta i zagonetkama, a najbolje od svega je što ga možete nositi sa sobom na svom iPhoneu. Dakle, ako se želite osjećati kao da ste u nježnoj Sanrio zemlji čuda, ne tražite dalje od Hello Kitty Island Adventure.

Perzefona, Apolon, Atena i Afrodita suočavaju se s Grace, za koju sumnjaju da je ubila muzu Calliope.

8.Stray Gods: The Roleplaying musical

Stray Gods: The Roleplaying Musical avanturistička je igra u stilu Telltale koja vrvi interaktivnim pjesmama. To je poput Vuka među nama , osim s modernim grčkim bogovima umjesto likovima iz bajki i birajte sami svoje glazbene brojeve umjesto istraživačkih intervjua.

Igra počinje slučajnim susretom između doslovne muze i protagonistice Grace, zalutale urbane osobe. Nakon muzine prerane smrti, Grace iznenada nasljeđuje njezinu bit i biva gurnuta pred tajnoviti panteon koji je sumnjiči za muzino ubojstvo. Tako počinje Graceina potraga da očisti svoje ime koristeći svoju novootkrivenu moć da natjera te bogove da pjevaju o svojim pravim osjećajima, mijenjajući se između tri glazbena pristupa kako bi izazvali različite reakcije u duetima i jam sessionima koji polako otkrivaju sveobuhvatnu misteriju.

Napisana od strane veterana Dragon Agea Davida Gaidera, rezultirajuća igra je nedvojbeno ambiciozna. Skladatelj Austin Wintory tvrdio je da postoje stotine značajno različitih igranja, što je zahtijevalo oko 90 sesija snimanja sa zvjezdanom postavom koja uključuje Troya Bakera, Lauru Bailey, Ashley Johnson i Merlea Dandridgea iz The Last of Us.

Ali iako su njegove pjesme uspješne na tehničkoj razini, nijedna mi nije ostala u glavi kao prava himna Broadwaya. Iskusan glasovni sastav igre daje hvalevrijedne govorne izvedbe, ali malo njih nadahnjuje kao pjevači. Što je najčudnije od svega, nije u potpunosti animiran — usvaja animirani stil sa statičnim slikama koje su sigurno proizašle iz proračunskih ograničenja.

I dalje sam uživao igrajući Stray Gods sa svojom ženom. Blista kao trenersko co-op iskustvo, sa sudionicima koji raspravljaju o njegovim brojnim stazama. Ali ako tražite zvučnu podlogu doista dostojnu dubine i opsega grčke mitologije, pokušajte s Hadestownom ili, kvragu, čak i s Hadom. Ta igra iz 2020. možda nije mjuzikl, ali je stvarno fantastična.

Vodite selo kroz košmarnu močvaru u Gordu.

9.Gord

Igrao sam mnoge igre City Builder i mnoge strategije u stvarnom vremenu, ali rijetko sam igrao igru ​​koja tako dobro spaja oba žanra.

Iako pati od pomalo glomaznog sučelja, Gord je spektakularan i užasno težak. Njegov umjetnički rad i stil podsjećaju na The Witcher 3 i tjeraju me da cijeli dan ubijam čudovišta u njegovim lovecraftovskim, slavenskim močvarama.

Tijekom igre, vodit ćete svoje utvrđeno selo (vaš “Gord”) do pobjede ili zastrašujućeg poraza. Približno na početku, suočeni ste s dilemom: nahraniti divovskog močvarnog užasa djetetom da vas ne proklinje ili uzeti oružje i napasti. Kad kažem da je moj iskusni RTS mozak odlučio ovo drugo i požalio, to i mislim.

Gord je neoprostiv na najbolji način. Svaki seljanin može i hoće polako (ili brzo) izgubiti razum od užasa koje doživljava ako ne poduzmete nešto po tom pitanju. Ova igra vas drži na nogama na svakom koraku. No koliko god odluke bile teške, svaki izbor ispunjen žaljenjem vrijedi iskusiti, opet i opet.

Ukrstite oštrice i pamet u En Gardeu!

10.En Garde!

En Garde! podsjetio me na to koliko mi nedostaje mačevanje, iako nikad nisam bio dobar u tom sportu. Plima i oseka velike brzine obično traje samo nekoliko sekundi (ili je barem na mojoj razini), ali pretvaranje tih mečeva u nevjerojatnu videoigru u stilu Errolla Flynna produžava uzbuđenje duhovitošću.

Nestali su redovi ljepljivih traka, zujalice, metalni omoti i – što je najvažnije – stroga pravila. Odjednom je moja nekoć tupa sablja oštra poput mog jezika dok bacam rugalice i projektile iz svoje okoline — poput lutnji, posuda i lampiona — na protivnike između izmicanja, pariranja, napada i odgovora. Iako je svakako pomalo grub oko rubova, ovo kratko i slatko lutanje kroz fikcionaliziranu Španjolsku iz doba renesanse očarat će svojim pametnim pisanjem, spektakularnim protagonistom i glazbom koja daje energiju.

Izvor:Npr.org

Foto: Sanrio / Sunblink

Prijevod: K.J.A+

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00