SKANDALOZNO! Osobe s invaliditetom ne mogu u većinu kafića ući!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

SKANDALOZNO! Osobe sa invaliditetom moraju letjeti da uđu u većinu kafića!

Poboljšanje mobilnosti osoba s invaliditetom obuhvaća i neke jednostavne zahvate u okolini, kao što je to na primjer spuštanje nogostupa (jer je negdje (pre)često samo jedna stepenica (pre)velika prepreka za samostalni pristup), uvođenje zvučne semaforske regulacije, niskopodni autobusi i tramvaji, izvođenje pristupnih rampi, osiguravanje pristupačnih sanitarnih čvorova, izvođenje pristupačnog ulaza za osobe s invaliditetom u kulturnim i sportskim prostorima i još puno toga.

Komentirati svaki objekt ponaosob je nemoguće. Prijatelj koji je u invalidskim kolicima sažeo je dobro kako se osjeća dok ga nose u  zgradu gdje stoluju naši Brodski senatori i njihov vođa. Naravno zgrada je totalno ne prilagođena. „ Čuj stari,osjećam se super nose me na kat kao Cezara s invalidskim kolicima!“ AVE Cezar!

Dobro došli u Slavonski Brod

banner

Što je sve u Brodu najveće? Korzo je površinom najveći trg u Hrvatskoj, brodska tvrđava je najveća tvrđava u Hrvatskoj, a najduže šetalište uz rijeku u cijeloj Hrvatskoj je, pa pogađate… U Slavonskom Brodu! Bez perverznih pomisli što je najveće, lijepo molim.

Par puta sam se pitao kako osoba s invaliditetom  u invalidskim kolicima može pristupiti bilo kojem kafiću na nedvojbeno najljepšem trgu u RH. Zaključak je jednostavan. Stati pred vrata i neartikulirano vikati. Ja bih unutra, mobilnost nam je zagarantirana. Maunu je, nego Vozi Miško dalje.

Sustav ocjenjivanja

U  redakciji smo se dogovorili po odluci žirija dekretom. Ispod svake slike kafića /birtije, hotela ćemo staviti : + vozi Miško, ili – Vozi dalje Miško( tu ne možeš nikako). Naravno prilagođenost WC- a je posebna priča, obično se na Korzu osjećam kao da pišam u nekom klaustrofobičnom hodniku, a nisam konzument ni  kapi alkohola. Samo sokova od kojih pišam li ga pišam.

Slavonski Brod je glasao

Pristupačnost unutrašnjost kafića birtija za OSI  u kolicima na korzu je sljedeća, bez rezultata televotinga:

Krenuli smo u  prvi kafić pa redom!

[modula id=”2317″]

 

Autor: Vanja Krnić

Fotograf: K. J. A+[/vc_column_text][/vc_column][vc_column][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Možda će vas zanimati

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00