DIKTATORI ili LUĐACI i njihove bizarne odluke kroz povijest

[vc_row][vc_column][vc_column_text]BIZARNE ODLUKE DIKTATORA I PONEKAD POTPUNIH LUĐAKA

Biti moćan značio bi da je moguće donositi odluke,pravila pa čak i zakone kojima bi se običan puk morao pokoravati ili bi snosili posljedice.
Ponekad je to za dobrobit svih a ponekad čisti hir osoba koje su na vlasti.

 

• Najbolji primjer je naravno Kim Jong Un. Svi znate za njega. Kim je rođen 1982,prema Korejskim izvorima.
Veliki Vođa donijeo je 2014.g odluku da svi muškarci u zemlji moraju nositi ISTU frizuru kao on. U protivnom bit će kažnjeni. Nema veze sto je frizura dosta osebujna i neće pristajati svakom tipu lica. Inače do tada je bilo propisano 18 stilova frizura za žene i 10 za muškarce.

banner

[modula id=”2243″]

Idi Amin -nadimak mu DADA,dobio ga je u Keniji. Naime, kad god bi ga nadređeni uhvatili sa ženskom u šatoru, on je uvijek vikao da mu je to Dada tj. sestra.
Proglasio se gospodarem životinja i riba
Nakon što je Uganda stekla nezavisnost, Aminov bliski kolega Apolo Milton Obote postao je premijer. Imenovao je Idija Amina za vojnog poglavara. Prijatelju Oboteu zabio je nož u leđa dok je ovaj bio na sastanku u Singapuru 25. siječnja 1971. Preuzeo je vlast i proglasio se predsjednikom i to ovim riječima:
‘Njegova ekselencija, doživotni predsjednik, maršal Al Hadji doktor Idi Amin, gospodar svih životinja na svijetu i riba u moru, osvajač britanske imperije u Africi u cjelini i Ugande pojedinačno’.
Idi Amin nije propuštao ni jednu priliku da se naruga Britancima. Proglasio se ‘kraljem Škotske’ i doslovno jednom banuo engleskoj kraljici u posjet.
Svakako jedan osebujan lik složit ćete se.

[modula id=”2247″]

Kaligula-najozloglašeniji rimski car u povijesti.Recimo samo da je bio jako čudan.
Poznate su priče o njegovoj incestuoznoj vezi sa svoje tri sestre, koje je navodno čak i prostituirao. Da bi skupio novac, navodno je u jednom krilu carske palače otvorio javnu kuću.
Lik se proglasio se Bogom te izgradio sebi hramove u Rimu i drugim gradovima Carstva.

[modula id=”2245″]

• Turkmenski predsjednik Saparmurat Nijazov bio je njihov prvi predsjednik. Zabranio je zlatne zube nakon što je sreo mladu djevojku koja je imala zlatni zub. Rekao joj je da mu se taj njen zlatni zub nimalo ne sviđa i na licu mjesta obznanio zabranu zlatnih zuba a djevojci preporučio da se odmah javi njegovu ministru zdravstva, koji je po struci zubar, da joj umjesto zlatnog zuba stavi bijelu krunu. Preporučio je svim Turkmenima da čuvaju zube što više glođući kosti: “Kad sam bio dječak, često sam promatrao pse kako glođu kosti. Stoga psi imaju zdrave zube.”

[modula id=”2249″]

Rimski Car Justin II odlučio je da orgulje na dvoru sviraju dan I noć, čime je izluđivao sve žive.
Zatim je imao zamisao da se na njegovo prijestolje postave kotači pa bi ga gurali s njim gdje je poželio.
Vrhunac njegove ludosti je bio u zadnjoj godini vladavine, 574. godine, kad je na sebe navukao lavlju kožu, te na četiri noge trčao po dvoru, urlao, te napadao dvorjane u lavljem stilu.
Nakon toga je svrgnut od strane supruge Sofije, koja je vladala zajedno sa svojim posinkom, generalom Tiberijem.

Nikolaj Ceausescu, Rumunjski predsjednik donijeo je propis prema kojem nitko nije smio posjedovati pisaću mašinu bez policijske dozvole. Televizijske voditeljice kamerama nisu smjele nositi nakit. Zabranili su I kontracepcijska sredstva,uvedeni su bili nameti za osobe starije od 25 godina bez djece.

[modula id=”2251″]

Imamo mi i u Hrvatskoj tako i u Slavonskom Brodu svojih diktatora i vođa,pitamo se po čemu ce oni biti zapamćeni?
Za više zanimljivosti pratite nas i dalje.

Autor teksta: K.J.A+
Fotografije: Wikipedia[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_facebook type=”box_count”][/vc_column][/vc_row]

Možda će vas zanimati

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00