Milka Crvenkapica i njene mnogobrojne kape

[vc_row][vc_column][vc_column_text]MILKA CRVENKAPICA IZ UDBINE

Za Milku ste čuli ,umrla je prošle godine u 75 godini života. Skoro cijeli život provela je u Udbini. Živjela je u kući bez prozora vrata,struje i vode,koja nije bila čak ni njena. Umrla je sama kako je živjela. Priča se da je bila kao djevojka prekrasna,radila je kao hostesa za Švicarsku firmu i dobila na poklon sat. Najčeće je nosila odjeću crvene boje. Majka joj je umrla sa 13 godina tata joj je upoznao drugu ženu,maćehu nije volila govorila je da je bila grozna. Milka kaže:

“Mlada sam se ja zapošljavala sa 9 godina,bila nas puna kuća,tražila sam zaloogaj kruva,živjela s pilanom”

Milka je 29 godina radila na pilani,gdje su joj kolege bili uglavnom muškarci,nije joj bilo tamo lako,dobila je smještaj na poslu, sobu u baraci,kraj muškog  zahoda,kao mladoj djevojci možete zamisliti kao joj je bilo. Na početku je radila kao pisarka jer je imala krasan rukopis ali poslije je prebačena u pogon gdje je radila težak fizički posao. U nesreći na poslu izgubila je dosta kose kao i razum nažalost. Postala je predmet izrugivanja. Od tada Milka nosi mnoštvo marama,kapa otud i nadimak MILKA CRVENKAPICA . Rekli bismo da je Milka živjela kao kompulzivni sakupljač smeća,tu i tamo bi dobila neku pomoć od gledatelja,naime Milku je često snimao Robert Labrović koji radi za televiziju Loki,većina javnosti tako ju je i otkrila. Čim bi dobila koju kunu voljela bi počastiti ga kavom.  Milka nije htjela prihvatiti bolji smještaj koji joj je nuđen jer se bojala da će ostati bez penzije koja joj je iznosila oko 1500kn. O svima u svom mjestu sve je znala. Ostala je i danas zanimljiva zbog načina na koji priča,svoje ogorčenosti, ponekad psovki, mora se priznati da je izniman govornik bila! Napatila se ali hvala joj za sav smijeh koji nam je dala svojom pojavom!

banner

[modula id=”2900″]

Autor: K.J.A+

Foto: internet[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Možda će vas zanimati

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00