Ovako zvuče roditelji s Balkana

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1689758650141{background-color: rgba(255,181,200,0.01) !important;*background-color: rgb(255,181,200) !important;}”]Ako ste odrasli na Balkanu vjerujem da je odrastanje bilo teško.

PONAŠANJE BALKANSKIH RODITELJA

Mogli bi reći toksično ili samo smješno ali roditelji sa balkana zaista imaju čudne metode odgoja.

Već ujutro kad se probudiš majka ti dodje u sobu i počne usisavati pa ti kaže: ” Digni se spavaš cijeli dan,jaja ćeš snesti” i “Idi operi te krmelje.”

banner

Zatim ručak, ako ti se kojim slučajem ne sviđa ona će ti reći  “Jest ćeš ti mušmula!”  Mušmula je voće,divlja kruškica iako ja to nisam kao mala znala.

Poslije ručka pasti će vam napamet da se malo odmorite i eto nje opet:

“Po cijeli dan na tom telefonu,gasi to,izađi malo na svjetlo dana!”

“Soba ti izgleda kao da je pala atomska bomba na nju!”

…i ti odeš van ,poslušaš mamu. Ona ti usput kaže. ” Pamet u glavu!”

Nakon toga slijedi.

“Đe si dosad,jesi ti zaboravio kako ti kuća izgleda?”  ako joj slučajno nešto odgovoriš onda zvuči ovako:

“Ja sam te napravio a ne  ti mene.”

“Dok si pod mojim krovom bit će kako ja kažem”

U školi ako ste dobili lošu ocjenu onda idu izjave tipa: “Ako nastaviš tako bit ćeš smetlar i skupljati smeće”

“Tvoje je samo da učiš a ni to ne znaš!”

“Jel skupljaš kolce za ogradu?” Kolci su jedinice vjerovali ili ne.

Kad idete u goste roditelji će ti reći da ne jedeš kolače jer će svi reći da nemate kod kuće šta jesti a ako si tamo bio nemiran reći će ti ” Zapamtit ćeš ovaj dan.” ili ” Vidjet ćeš ti kad dođemo kući.”

Ako vama dođu gosti a vi pojeli one kolače i sok što je kupljeno samo za goste,vas bolje da nema.Kad gosti dolaze onda  nabrzinu spremaš sobu jer “gosti će reći da živimo u svinjcu”.

Kad dođeš kući otuširaš se i ne osušiš kosu reći će ti : Dobit ćeš upalu mozga. Ako odgovoriš nešto što savjetujemo strogo izbjegavajte, onda slijedi – “Gledaj me u oči dok ti pričam!”  i ” Ja te rodila,ja te ubila!” Ako ti nešto ne bude jasno pa pitaš reći će ti ili mama ili tata ” Zato jer ja tako kažem”

Djeca ustvari nemaju pravo glasa.Ako ste odrasli na brdovitom Balkanu već vam je to i jasno. Balkanski roditelji i njihove izjave bilo da nas živiraju,nekad su nam i smješne a nekad se i bojimo ali zasigurno su ORGINALNE.

Ako ste dijete mi vam želimo puno sreće i odrastanje uz što manje trauma uz naizgled toksične ai ipak brižne BALKANSKE RODITELJE. Evo  video da biste vidjeli, ukoliko još niste kako izgleda odgoj na balkanu! Držite se djeco!

Autor : K.J.A+

Foto:https://www.parentingforbrain.com/my-child-argues-with-everything-i-say/

[modula id=”2774″][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_facebook type=”box_count” css_animation=”slideInLeft”][/vc_column][/vc_row]

Možda će vas zanimati

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00