EKSKLUZIVNO Grčki odvjetnik više ne zastupa boyse. Aktivist: Jedan je pao u dijabetičku komu

Jedan od hrvatskih državljana, koji se već dva mjeseca nalazi u grčkom zatvoru, javio se svojoj djevojci rekavši da je u teškom stanju, odnosno da je bio pao u hipoglikemijsku komu. Grčki odvjetnik više ih ne zastupa….

U prvih šest mjeseci ove godine u ovoj kompaniji napredovalo je 700 zaposlenika

banner

Grčki odvjetnik Vasilis Noulezas javio se novinarima 24sata i tvrdi da više ne zastupa trojicu hrvatskih državljana. Noulezas je zvučao rezignirano, priznao je u kratkoj prepisci da “pomaka nema” te konstatirao da “počinitelj brutalnog ubojstva 29-godišnjeg Michalisa Katsourija još nije otkriven”. Poručio je da ne želi ulaziti u detalje o razlozima otkazivanja punomoći.

Jedan od hrvatskih državljana, koji se već dva mjeseca nalazi u grčkom zatvoru, javio se svojoj djevojci rekavši da je u teškom stanju, odnosno da je pao u hipoglikemijsku komu, točnije da mu je šećer u krvi jako nizak, potvrdio je to za 24sata Davor Skeledžija, dijabetički aktivist.

24sata

Kako nam Skeledžija objasnio, to se dogodilo zato što je primio inzulin, ali mu nisu dovoljno brzo dali jesti. 

– Zbog toga mu je pao šećer krvi. Problem je što on ne može imati inzulin kod sebe, već ga dobije kada njima odgovara. Mi tražimo da on ima inzulin sa sobom, objašnjava Skeledžija koji dodaje da je povijest bolesti, u kojoj sve to piše, poslao Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te je od njih zatražio da to prevedu na grčki jezik te pošalju Veleposlanstvu koje će to dostaviti grčkom zatvoru. 

– Muškarac je u ovom trenutku prema našim informacijama dobro, ali ako se ovako nastavi to se može ponoviti, želimo učiniti sve da se to ne ponovi i da se ne dovodi život mlade osobe u opasnost, zaključio je Davor Skeledžija.

– Istraga i dalje traje, koliko će dugo ona trajati u ovom trenutku ne možemo znati, pa tako ne znamo ni koliko će dugo istražni zatvor trajati. Što se tiče njihovog položaja u grčkim zatvorima situacija je različita, radi se o velikom broju zatvora, negdje je situacija bolja negdje lošija, kazao nam je odvjetnik Mario Medak. 

20.09.2023., Zagreb - Sabor 18. sjednicu nastavlja raspravom o Konacnom prijedlogu zakona o izbornim jedinicama za izbor zastupnika u Hrvatski sabor. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Dodao je da posebno zabrinjava situacija hrvatskog državljana s inzulinom, dok u drugom zatvoru hrvatski državljanin ima problema kod uzimanja terapije koju je trebao primiti još 15. rujna a još uvijek nije, a u trećem zatvoru hrvatski državljanin koji je ranije zadobio teške tjelesne ozlijede ima problema s pružanjem medicinske pomoći. 

Jedan od hrvatskih državljana, koji se već dva mjeseca nalazi u grčkom zatvoru, javio se svojoj djevojci rekavši da je u teškom stanju, odnosno da je bio pao u hipoglikemijsku komu. Grčki odvjetnik više ih ne zastupa….

Izvor: 24 sata

Foto: Sb pozitivno

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00