Grad Slavonski Brod postao je dio projekta „NetZeroCities“

Grad Slavonski Brod postao je dio projekta „NetZeroCities“ koji za cilj ima pružati potporu i podršku europskim gradovima u smanjenju emisija stakleničkih plinova.

Gradovi, naime, troše više od 65 % svjetske energije i samim time proizvode više od 70 % CO2. Smanjivanje razine ugljikovog dioksida u gradovima težak je pothvat za svaki grad i zahtjeva sustavne promjene. Ovaj projekt tako osigurava gradovima razvoj strategija u borbi protiv klimatskih promjena, a navedene strategije prilagođene su njihovom lokalnom i regionalnom kontekstu.

Početkom realizacije projekta odabrani su pilot-gradovi koji već provode procese neutralizacije emisije stakleničkih plinova na svom području, a kroz program tzv. „gradova-blizanaca“ pridruženi su im gradovi koji će ih, vođeni njihovim iskustvom, slijediti na tom putu.

Upravo se u tom procesu priključio i Slavonski Brod, uz Križevce jedini grad u Republici Hrvatskoj koji sudjeluje u projektu, a koji je „spojen” s poljskim gradovima (Krakow, Lodz, Rzeszow, Varšava i Vroclav). Više o navedenom možete saznati na POVEZNICI.

banner

Izvor: Slavonski-Brod.hr

Foto: K.J.A+

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00