Hoćemo li imati snijega ove godine?

Godinama nije bilo pravog snijega, djeci najdražeg,hoće li ga biti ove godine?

Globalno zatopljenje je veliki problem a uzrok smo mi ljudi.

El Nino-na španjolskom bi značilo maleni dječak a u širem kontekstu odnosi se na meteorološku pojavu koja utječe na klimu diljem svijeta. Također utječe i na jačinu zime.

U izvješću Svjetske meteorološke agencije objavljenom u svibnju, navodi da se da postoji najmanje 66 % šansada godišnje prosječne temperature između 2023. i 2027. budu veće za otprilike 1,5 °C dosada mjerenih.

banner

Predviđa se da će globalne srednje izmjerene temperature nastaviti rasti, udaljavajući nas sve dalje od klime na koju smo navikli,te se savjetuje da zemlje razviju sustave upozorenje na posljedice ovakvog vremena kao što su suša ,toplinski valovi te oluje .

Za Europu se predviđa blago vlažni početak zime (studeni-prosinac) i hladniji te sušniji kraj zime (siječanj -ožujak) ,no kako je ipak vrijeme nepredvidivo sa sigurnošću ne možemo reći da li će snijega uopće biti u Hrvatskog pa i u Brodu ove godine,sanjke se odavno ne koriste već leže u podrumu.

Nema ga dugo ali rado ga se sjećamo!

Autor teksta i foto K.J.A+

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00