Adahy ili onaj koji živi u šumi!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

GODINU DANA U ŠUMI

Prošlo je godinu dana otkad  je ovaj mladić rekao ne životu u gradu. Sam sebe je nazvao Adahy ili što bi na nativnom američkom značilo “Onaj koji živi u šumi”.
Mladić je još kao srednjoškolac maštao o životu u prirodi.
Odlučio da se ne želi pokoriti klasičnom načinu života – pohlepnom i nepravednom  sustavu i napraviti sve što je u njegovoj moći da što manje ovisi o njemu. Svoje znanje unaprijeđuje svaki dan.
Adahy je otišao u šumu sa jednom ušteđenom plaćom , tamo je naučio kako biti odnosno u njegovom slučaju ostati skroman,spojiti se nazad s Majkom Prirodom i biti što više samoodrživ.
Naravno to mu nije uvijek išlo za rukom pa se snalazio na razne načine, brao i sušio stolisnik,šipak mentu i list od kupine za čaj, izrađivao žlice od drveta, držao predavanja,brao i sušio vrganje.
Ponekad bi dobio i poneku donaciju .  Živjeo je u šatoru,kamperu i na otvorenom.U svojim pustolovima nije uvijek bio sam,posjećivali su ga i prijatelji.
Kupio je i svoje zemljište za gradnju kuće od prirodnih materijala.
Na svom putu nalazio je naravno na mnoge prepreke, čak su mu ukradene jednom prilikom i sve stvari.Kako ulazi u sve veću divljinu, preživljavanje postaje sve zahtjevnije, noći su sve hladnije iako je 7.mjesec,ali u dubini šume znatno su manje temperature.Adahy unatoč svim preprekama nije odustao.
Poanta mu naravno nije da se pretvori u majmuna na grani niti misli da bi svi trebali kao on preseliti se u šumu,ali nebi bio loše kako bi svatko učinio nešto dobro za svoje mentalno i fizičko zdravlje,ovaj današnji sistem nije prirodan, i nije održiv,ali pitanje koliko smo spremni odreći se luksuza,čak i za svoje dobro.
Ovaj mladi čovjek nam je primjer da se to itekako može!!! Izgovora naravno ima sto ali mnogo više ima koristi od ovakvoga načina života a moguće je,vrlo moguće, za takav život smo ustvari i stvoreni!
Ako povećate postotak samoodrživosti, ako počnete saditi i uzgajati svoju hranu, ako nađete svoj mir i posvetite se svom duhovnom napretku Vi ste napravili puno za sebe, svoju djecu i za cijeli Svijet.
 Adahyja možete zapratiti na njegovoj Facebook stranici a vi učinite isto nešto dobro i pozitivno za sebe i za prirodu,vratit će vam se dvostruko!
Autor teksta : K.J.A+
Fotografije:
[modula id=”2385″]

[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=esu5UQmzeZc”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_facebook type=”box_count” css_animation=”slideInLeft”][/vc_column][/vc_row]

Možda će vas zanimati

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00