Jedan je Mujo!

„Moj Mujo je jako pažljiv. Tri puta sedmično me vodi na burek. Ja ga napravim i ispečem, a on mi kaže: “Hajd’, izađi bona iz kuhinje i pojedi i ti malo!”

Popodne nikad ne spavamo zajedno. On spava sam na kauču u dnevnom, a ja brišem prašinu i perem suđe. Svakog mjeseca, čim dobije platu, kupuje mi poklone. Uvijek dobijem deterdžent za suđe, da se ne mučim i perem na suho i “WC sanitar”, da ne moram da trljam kadu i pločice samo sa četkom i vodom… Zato svaki dan kažem sebi: “Bona, koje si ti sreće. Pa, đe nađe ovakvog čo’jka?”

Rođena sam u novembru, pa mi Mujo za svaki rođendan pokloni četiri metra drva i onda gleda kako uživam u poklonu dok ga unosim u podrum. Dok uživamo kraj vatre i peći, ja odmah spomenem da bih za Novu godinu voljela dobiti na poklon dvije tone ćumura. Iako kipti od bijesa, uvijek se suzdrži pa me ne odalami, al’ kaže: “Tek si jedan poklon otvorila, a već misliš na drugi.” Al’ takve smo mi žene, šta se tu može!?

On me kao dobar muž tjera da držim dijetu, kako bi dobro izgledala. Stavio je ključ na frižider, a ako napravim batkove za ručak, on pojede sve, a meni, duša moja, ostavi samo krompir. Kad mu kažem: “Mujo, pa nisu nam djeca na dijeti, ostavi im bar jedan batak”, on odgovara: “Jesu, cure su, moraju biti mršave.” Takav je moj Mujo-pravi moderni domaćin, koji vodi računa da mu žena i kćerke budu vitke. Kad šetamo robnom kućom, izgledamo kao zaljubljeni par, jer me drži za ruku. Lijepo mi je zavrne da ne mogu ništa da pipam.

banner

/ fb

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00