Kružni tok na pol brda

Naš grad samim otkričem kružnih tokova počeo je projekt tisučljeća s zaookruživanjem našeg grada u jedan veliki turbo mega gigantski kružni tok. Kao priprema do cilja potrebno je napraviti puno malih kružnih tokića.

Jedan od čarobnih aspekata Brodskih kružnih tokova je njihov dizajn, svaki je drugačiji. Postoje mali kružni tokovi, veliki kružni tokovi, pa čak i kružni tokovi s fontanama u sredini. Da, jer ništa ne govori “sigurnost u prometu” kao vožnja pored fontane koja prska vodu na vaš vjetrobran. Neki kružni tokovi su toliko komplicirani da izgledaju kao crteži u nekom otežem udžbeniku za školu, s više krugova unutar krugova. U takvim slučajevima, najbolje je imati GPS ili barem dobro opremljenu hrpu sendviča. i autopilot.

Načelo Neprekidnog Kretanja

Kružni tokovi su utemeljeni na načelu neprekidnog kretanja, ali stvarnost je nešto drugačija. Mnogi vozači usporavaju do puzanja, nesigurni jesu li trebali ući ili još čekati. U tim trenucima, čini se kao da je kružni tok prsten pakla iz Danteove “Božanstvene komedije” – stalni ciklus nesigurnosti i frustracije. Kod nas ima kružnih tokova od “nestale” papirnato plišane rode do onog na vrh planine zvane Dilj. Do najvišeg kružnog toka vodi prekrasna cesta koju ako pređeš s kotačima na broju, sretan si!.

Sjećate se vremena kad su raskrižja u našem gradu bila jednostavna? Crveno svjetlo, zeleno svjetlo, i ponekad žuto koje vas tjera da odlučite jeste li stvarno dobri u procjeni brzine. Ali ne, to je bilo previše dosadno. Onda su se pojavili kružni tokovi – inovacija koja je promet pretvorila u karnavalsku atrakciju koju naš grad obožava. Jedan , dva, tri, ma i u slijepoj ulici kao onoj prema Ciglarskim barama može jedan kružni Shodno navedenom kad dođete do kružnog na vrhu planine Dilj, možete se i odmoriti na čak dvije klupe u pol kružnog, ali kako doći do klupe kad ne postoji zebra? Ovim potezom pitamo se tjera li naš grad svoje stanovnike da pretrčavaju cestu i budu u prekršaju s spoznajom da nema zebre. Dobro smo upoznati s nesnosnim prometnim gužvama koje vladaju ovim djelom grada. Shodno tome pustite Brođane da legalno pristupe klupama u pol kružnog. Naime ne letimo!

banner

U hrpi običnih istiće se onaj na vrh brda s dvije klupe, koje nisu za bakice ili jesu? Ako ste ikada vozili kroz kružni tok, vjerojatno ste se zapitali: “Je li ovo stvarno najbolji način za upravljanje prometom.” Definitivno je, ali i patent našeg grada, kružnog Slavonskog Broda. Ovaj najvišlji u Slavonskom Brodu usudimo se napisati i najljepši je.

Možda će vas zanimati

1 comment

Ana 31/05/2024 - 21:36

Koja gužva oko kružnog

Reply

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00