Metal koji se može prožvakati kao žvakaća guma

Element Indij je kemijski element,oznaka mu je In. Otkrila su ga dvojica kemičara Ferdinand i Teodor Richter, obojica Njemci.

Indij je relativno rijedak element, njegov udio u kontinentalnoj Zemljinoj kori je jako malen. Može ga se usporediti sa količinom žive i srebra.

Najveća nalazišta su u Kini, Kanadi i Peruu.

Ima primjenu u mnogim industrijama, međutim teško ga je proizvesti i naći pa je njegova upotreba ograničena. Upotrebljava se u  glavnom u tanjem nanosu jer posjeduje antikorozivna svojstva, također nanesen u tankom sloju na staklo daje visokorefleksivan odsjaj i ima veliku mogućnost otpora na atmosferski utjecaj. Koristi se često kao legura za lemljenje zbog svoje lakotopljivosti.

banner

To je veoma teški ali vrlo mekani metal poput voska, metalno sjajne srebrnobijele boje.

Nije toksičan pa se može i žvakati, neku su i probali no nije nekog okusa.

Autor: K.J.A+

Foto: Youtube screenshoot

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00