Na današnji dan uspostavljena policijska metoda otiska prstiju

 

Do prije toga jedina metoda koju je policija imala je metoda Bertillon, razvijena od strane francuskog antropologa Alfonsa Bertillona 1879g.

Radilo se o mjerima specifičnih fizičkih karakteristika, policija bi upotrebljavala instrumente za mjerenje sumljivčevog nosa,ruku,dlanova,ušiju,nogu i ostaloga. Mjere su se dokumentirale i radila se posebna kartica opisa sumljivca, takozvani Mug shot .

Metoda je doživjela krah kada su 1903.g kada je čovjek imena William West osuđen na zatvor u Kanzasu na temelju ove metode a tamo je gdje čuda još jedan William isto West već služio kaznu za ubojstvo. Ispostavilo se da su bili blizanci, odvojeni pri rođenju.

banner

1904. policija u St. Loisu bila je prva u svijetu koja je usvojila metodu prepoznavanja putem otiska prsta.

Kažu se da negdje u svijetu svi imamo svog blizanca pa čak postoje i stranice gdje možete učitati svoju sliku i pronađe vam vašeg blizanca stranca na nekoj drugoj strani svijeta. Jedna od takvih stranica je Twinstrangers pa pokušajte i vi. Meni je pronašao 115 rezultata sa sličnosti od najmanje 40%, najveća sličnost je 79%.

Što se tiče metode otiska prsta tu već druga priča i teško da će itko na svijetu imati isti otisak kao Vi,stoga je ova metoda vrlo pouzdana,na štetu kriminalaca.

Autor: K.J.A+

Naslovna: Pinterest

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00