Počela sezona izostanaka sa nastave i iz vrtića

Sa jeseni dolaze nam i balavi nosevi, kašalj, crijevne viroze i ko zna šta sve ne….

Sa svježijim jutrima došli su nam i virusi jer pored promjene vremena vide se i promjene u našem organizmu.

Ukoliko imate dijete vrtićke ili školske dobi moglo bi sada početi izostanci, naravno kako su se ministarstva dogovorili kako 3 dana bolesti opravdava roditelj a više od tri dana liječničkom ispričnicom, radi rasterećenja liječnika, no nerijetko se dogodi da učitelji ipak traže ispričnice od liječnika i za manje od tri dana.

Ravnatelji smatraju da roditelji manipuliraju ovom odlukom te da je izostanaka previše, drastično su se povećali od izricanja ove mjere Ministarstva koje je na snazi od 2015 godine. Predsjednica udruge ravnatelja tražila je izmjenu  od Ministarstva znanosti i obrazovanja  no od njih je došla vijest da izmjene ovog dokumenta nisu u planu.

banner

Kako da svi budu zadovoljni i liječnici i roditelji i učitelji, očigledno nikako jer “nije se rodio ko bi svima  ugodio“!

A vi se naoružajte dobrim raspoloženjem, pijte puno vode, vitamin c, češnjak, a djeci naravno čistite nosiće i perite ruke po povratku iz vrtića ili škole za što bezbolniju jesen jer tko voli čekati u čekaoni ,a antibiotici odnosno njihovo prečesto korištenje nisu najsretnije rješenje.

[modula id=”4964”]

Autor: K.J.A+

Foto: JGL obitelj

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00