Prebacivanje vremena moglo bi biti ukinuto 2025.g?

Ljetno računanje vremena gdje se sat pomiče jedan sat unaprijed u proljeće i vraćaju se jedan sat natrag u jesen uvedeno je 1916. godine no neke zemlje su ga već ukinule (Pakistan,Kina,Egipat,Brazil,itd) smatrajući da ovakvo računanje vremena nema smisla i loše utječe na zdravlje ,te se čak pokazala da prebacivanje sata uzroku je više srčanih udara, depresiju,glavobolje itd.

Sat unazad se pomiče radi smanjenja troška električne energije i većeg iskorištavanja dnevnog prirodnog svijetla a ni onaj sat više sna nije nikako a odmet. Mnoga istraživanja dovela su to toga da je i ušteda energije upitna jer dok štedimo na svjetlu ipak palimo klime radi ugodnije atmosfere i opet ujutro palimo radnije svjetlo tako da se svodi na isto.

 Godine 2019. Europska unija je izglasala ukidanje pomicanja sata, no taj plan zasad je na čekanju jer su pregovori zapeli radi posljedice Corone. Kada se postigne sporazum trebat će i neko vrijeme da se osigura i izvedba istoga i da se prilagodi sve i u teorije. Ukidanje pomicanja sata se očekuje najranije 2025.godine.

Autor: K.J.A+

banner

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00