Samo u Slavonskom Brodu kružni za nigdje

Vozeći se Avenijom prepunom Slavoluka i prekrasnih drvoreda mjesta životarenja nekadašnje papirnato plišane rodice čitaj teškog umjetničkog Balkanizma. Gdje je roda? Ne fali , ali ipak ni nije čak ni simbol našeg grada.

Avenije  od do

Avenijom smo skrenuli desno i došli do prvog kružnog toka , koji nas je vratio do onog kod dva autobusna, pa smo opet kružili  i završili kod kružnog  kod Halajka. Već pomalo omamljeni drvoredima i ringišpilom ravno kroz prvi pa ravno do drugog. Došli smo trećeg kružnog, pa još malo tavno do Pevexa i evo ga četvrti.  Kaže navigacija drugi desno. Napokon avenija i bezbrižna vožnja s autopilotom do Olivine, pa desno.

Iz Opet kružni tokić u Zrinsku, ali umjesto drugi izlaz desno mi smo prvi. Nakon dobrih 50 metara evo ga opet kružni tokičić. . Asti  Gospe, pravac do Glogovice  po po  kružnog. Zamislite tamo nas je dočekao  pogodite? Gigantski mega kružni tok iz kojeg smo izašli dobro i onda se voziš i voziš osječkom. Pokušavajući procesuirati te sve kružne vrtnje i pitaš se sumnjom  da li si dementan ili prikriveni alkos. Napokon se kod Bebrinke na Livadi susrećemo s semaforom reliktom vremena prije  cestovnih vrtuljaka.

banner

Koliko ih je

Onda umjesto na Šestinac dolazimo do još jednog  giga kružnog .Napuštam vozilo sa zaključkom dosta mi je kružnih!  Vrti mi se, idi desno pa me pokupi. Halo skrenuo sam desno i naletio na još jedan kružni iza Interspara. Pa gdje vodi? Vodi u krug, ali ovaj ima samo jedan izlaz. E  da znam to je kružni iznenađenja. Bravo za naš grad, ali može uvijek više i bolje. Jedan kružni oko Slavonskog Broda, može i koji podzemni kružni. Kakav bi grad tek onda bili.

Autor: Vanja Krnić

Fotografije: google maps

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00