SKANDAL osobe sa invaliditetom zarobljene na parkiralištu

Kad naš voljeni grad ide s „pozitivnim“ rješenjima, oportunizam je često vidljiv, ali čest je u hvale vrijednoj izvedi antipod. Oportunizam (.: opportunus = povoljno, odgovarajuće) označava prilagodbu na odgovarajuću specifičnu situaciju ili lokaciju) . Uh što me wikipedija čini pametnijim. Ali ne pomaže. Parkiralište je standardno prekrasno asfaltirano , ali posjeduje i lijepi parkić za odmor pored. Ne znam služi li on za odmor od parkiranja.

De jure

Navedeno parkiralište će se zatvoriti rampama na ulazu i izlazu te će biti uveden sustav automatske naplate. Za razliku od parkirnih rampi na koje smo navikli, ovaj sustav neće izdavati parkirne karte, pa zato i nema uređaja koji ih izdaje, već će se ulazak i izlazak s parkinga evidentirati pomoću kamera. Naime, kada vozilo uđe ne parking ulazna rampa će se odmah podići te će kamera evidentirati registraciju. Kada vozač poželi izaći s parkinga ,bit će potrebno otići do naplatne stanice te unijeti registraciju svoga vozila te će se na ekranu pojaviti potreban iznos za naplatu. Nakon što se obavi naplata vozač će imati 10 minuta vremena da izađe se parkinga te će pri izlasku druga kamera zabilježiti radi li se o vozillu za koji je plaćen parking. U slučaju da je za vozilo koje je na izlaznoj rampi izvršeno plaćanje, unutar 10 minuta, rampa će se podignuti. Važno je napomenuti da će za sve vozače koji imaju povlaštene parkirališne (PPK) mjesečne i godišnje karte (stanari, zaposlenici ili pravne osobe itd.) za Strossmayerovu ulicu ulazak i izlazak s ovoga pametnog parkirališta biti slobodan. Sustav će automatski prepoznavati registracije vozila koja imaju PPK te će oni moći bez ikakvih dodatnih radnji prolazi kroz izlaznu rampu jer bi sustav trebao prepoznavati povlaštene karte iz baze podataka Ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Slavonskog Broda (UZGSO) koja obavlja javnu usluga naplate parkiranja.

Hmm  djeluje svemirski nema što. Sustav kao Chat GPD  koji je programiran da prepoznaje povlaštene.Što je s ostalima ne povlaštenim. Samo parkiralište je svemirski brod s punionico za električne aute, parkiće,, jasno označenim mjestima za osobe s invaliditetom. Sve u svemu moj sobni biciklo je zadovoljan.

banner

Kad se rampe spuste

Međunarodni oznaka pristupačnosti osoba s invaliditetom nije povlaštena karta, nego  stanje u kojem se nalazi osoba s invaliditetom. Ni ne želimo biti povlašteni, ali zašto nas onda bojate u žuto?  Mi uđemo i rampa se spusti , a kako onda van?  Znam , moramo imati Batmobile koji lete ili naučiti se dislocirati. Lijepo piše pored žutog parkinga Želiš li se mijenjati za mjesto? Koji fail, pa ako nešto ne isprave OSI  će na prelijepom parkingu biti kao Terminal s Tomom Hanksom. Stalno pod mus i ups osobe s invaliditetom se zaborave ili bojaju. Nema upita, ali valjda i oni uparkirani u žuto imaju pravo da izađu bar s parkirališta.

[modula id=”3242″]

Autor: Vanja Krnić

Fotografije: K. J. A+

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00