Tajanstveni tuneli bit će parkiralište za limene ljubimce Brođana

Misli i djeluj zeleno je moto mog naselja Slavonija 1, nekad naselje radne klase u koje je l sve više lišeno radničke klase. Unatoč tome svi tu rade umno složene  poslove u nekoj od državnih instuticija ( s iskaznicom neke ili više partija) plus oni koji su sad većinom u mirovini zarađenoj u realnom sektoru Đure Đakovića(  većinom bez iskaznice). Slavonski Brod dobio je prvo naselje koje ima više automobila nego stanovnika. Nekad davno po nama su padale krpe mazuta. Bilo je prekrasno zeleno. Imali smo brezu, ali gradski oci su je u korjenu odsjekli. Naravno zbog nas alergena je. Sad imam papirnato plišanu rodu koja pravo zeleno više smrdi nego miriši i nikako da opet ode. Zaštićeni smo kao lički medvjedi betonom i asfaltom, a ali i na njemu ima sve manje mjesta,

Naravno Slavonski Brod odlučio je rješiti probleme svojih sugrađana na korist svih nas, pa čak i automobila. Ipak grad neće  nažalost otkupiti bivši Presofleks i omogućiti građanima normalno parkiranje na propadajućem parkiralištu. Saznajemo Slavonski Brod planira uvođenje povlaštenog parkiranja  tzv. auto na auto.   U  potpunosti smo svjesni  kompleksnih problema, ali razmatramo da se i od  tajanstvene mreže tunela ispod našeg grada napravi parking, kao prvi korak do podzemne željeznice. koja je je potrebna našem gradu.

Nejasno je na koji će način  funkcionirati naplata parkiranja poznatog u svijetu vozilo na vozilo. Došlo se i tu do riješenja, komunalni redar( op. a., kaznioc) ići će s ljestvama radi naplate kazni i dostave istih na vjetrobansko staklo.

banner

Autor: Vanja Krnić

Video  i fotografije : Matea

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00