Uvodi se direktna zračna linija Slavonski Brod-New York

Iz Zračne uprave Air Jelas saznajemo da je naš grad pred najvećim kapitalnom investicijom u povijesti Slavonskog Broda. Slavonski Brod planira izgradnju putničkog terminala. Boing 747 ionako može već sletjeti, ali izazov predstavlja sletanje Airbusa A380. Saznajemo da se planira proširenje i košenje sletne staze  do Slobodnice, a i po potrebi i dalje.

Trenutno je sve jasno i osnovnih podataka

„Koordinate: N = 45° 09` 21.20“ E = 17° 59` 13.10“
Nadmorska visina: 87 metara
Frekvencija: 123.500 MHz
Pozivni znak: LDOR (Jelas radio)
Smjer USS-a: 07/25
Podloga: Trava
Dimenzije USS-a: 800×40 metara
Maksimalna dozvoljena težina: 2730 kg MTOM (0,32 MPa)

Uzlijetanje i odlet:
Staza 07 u upotrebi: Nakon uzlijetanja, penjati u lijevom školskom krugu do 900 ft AGL te u 3. zaokretu napustiti školski krug u smjeru mjesta Slobodnica.
Staza 25 u upotrebi: Nakon uzlijetanja, penjati u desnom školskom krugu te nakon 1. zaokreta napustiti školski krug u smjeru mjesta Slobodnica.

banner

Slijetanje:
Školski krug – motorni zrakoplovi: lijevi školski krug za stazu 07 i desni školski krug za stazu 25
Školski krug – jedriličarski: sjeverni za stazu 07 i južni za stazu 25“; izvor Aero Klub Brod, ali uskoro

ništa više neće biti isto.

Trenutni resursi

Air Jelas spreman se uhvatiti u koštac s novim izazovima. Putnički  terminal  imat  će eskluzivni check in i chech out na ulazu a avion. Dok  ne dođe vozilo s stepenicama,  imamo ljestve.  Da  se vratimo travi upućujemo apel za dvije do tri davno obećane ručne kose, a može i par srpova zbog mjestimične pojave žita.

Linije

Zbog ogromnog interesa inozemnih i tuzemnih agencija  s ponosom najavljujemo liniju New York  Slavonski Brod s jednim presjedanjem u Dubaiu. Prije desetak godina bilo je teško zamisliti da će  grad prepoznati sve benifite, kao što je Zračna luka Jelas.  Iako će u prvu ruku radarska kontrola bit dalekozor u megafon, a kontakt s avionom bit će tuzemni uz paljenje benkalki uz pistu.

Druge linije još nisu precizirane, ali Slavonski Brod postaje grad s međunarodnom zračnom lukom.

Dok se svi pitaju “Možete li zamisliti da živite u zračnoj luci? “I za to su dovitljivi Brođani smislili rješenja. Naime u planu je postavljanje giga šatora, oko kojeg bi se okretali janjci ( pasli) i šatorskog naselja u kojem će se moći boraviti isključivo preko bookinga.

Veliko bravo za Air Jelas.

[modula id=”3092″]

Autor: Vanja Krnić

Foto: Aeroclub Brod

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00