Zašto muškarci imaju gušće i duže trepavice od žena?

Jeste li primjetili kod nekog od osoba suprotnog spola da imaju gušće i duže trepavice do vas, to je tako nepravedno da muškarac ima bolje trepavice od nas žena ,stoga moramo koristiti skupe maskare, umjetne trepavice, neke od vas idu sigurno i na ugradnju, što je potrebno naravno nadograđivati svakih par tjedana, a oni ih imaju a čak im ni ne trebaju.

Naravno istina je da trepavice štite oči od znoja, bubica itd, ali zaista muškarci nebi imali ništa protiv da su ima upola kraće a nama je to toliko očajno bitno.

Oni ni ne obaziru pozornost na trepavice niti da ih imaju a mi koristimo ricinusovo i kojekakva ulja i mažemo se s tim,

iako nam zna ući u oči pa plačemo, ali mi smo uvjerene da će to pomoći.

banner

Trgovine koje prodaju šminku koincidencije li zovu se drogerije, a mi smo ovisne o šminci, i neke od nas uopće ni ne razmišljaju izaći van bez da nanesu barem malo.

A što više maskare koristimo, pa onda onaj uvijač ,trepavice će nam biti sve gore, sve više ispadati, lomiti se tako da ćemo tu maskaru trebati sve više i više i što je češće koristimo trepavica će biti sve manje.

Maskaru nije preporučljivo nositi svaki dan, danas su manje više dokazano štetni sastojci izbačeni iz upotrebe ali ponekad se ipak nađu među sastojcima.

Sastojci maskare su sljedeći:

  • Pigment boje
  • Polimerni film za premazivanje trepavica
  • Konzervansi za produljenje roka trajanja
  • Sredstva za zgušnjavanje za postizanje teksture
Osim što ne čini dobro ni za trepavice niti za oči, posebno naglašavam da nije dobro nešto  što mnoge radimo, a to je dugo koristimo maskaru. Maskaru treba promijeniti svaka tri mjeseca jer se razvijaju bakterije koje mogu biti vrlo opasne.

Postoji još jedan faktor koji utječe na duljinu trepavica a to je hormon Testosteron. Muškarci uglavnom imaju veću količinu testosterona, muškog dominantnog hormona koji utječe na rast dlaka  na tijelu, pa tako i trepavica, stoga muškarci imaju veće šanse za guste i  duge trepavice u usporedbi sa ženama.

Plus što mi svoje tretiramo zaista loše, probajte ne koristiti maskaru neko vrijeme, kad ih prestanete mučiti možda budu kao od muškarca, on svoje ni ne doživljava, nije im bitno treptanje okicama to je ipak naša specijalnost! (Wink!)

[modula id=”4120″]

Autor: K.J.A+

Foto: Google

Naslovna: Mirror.uk

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00