Zlatna mladež u problemu

Istraživanje Hrvatske narodne banke i instituta Prodaja magle( HIPM)  pokazalo je poražavajuće poznavanje hrvatske valute kod pripadnika zlatne mladeži. Gotovo nitko od njih ne poznaje novčanice manje od 200 kuna. Neki tvrde da su ponekad prilikom isplata s bankomata dobivali nekakav narančasti novac s naslikanim brkonjom. Takve novčanice bi odmah bacali u smeće jer su im izgledale lažno.

U Slavonskom Brodu pasionirani sakupljači „ Imaš kunu“ govore  „ imaš euro“ . zlatna mladež umjesto buntova novaca, vadi buntove slika vrata ili ti raznih pristupnih avlija i ćuprija.

Zbunjeni su

Mladeži uopće nije jasno koja je njihova svrha. Kako bi podigli svijest o tom teškom problemu, organizirana je i humanitarna akcija “Dajmo im da znaju” u kojoj se od građana hrvatske apelira da najbliži ured crvenog križa donesu bilo koji primjerak hrvatske valute manji od 200 kuna, a od prikupljenog iznosa će se pripadnicima Zlatne mladeži platiti put na Bali gdje će im uz pomoć ostatka skupljenih valuta biti održavani edukativni seminari o njima nepoznatim iznosima kuna. Za upoznavanje još misterioznih kovanica lipa bit će organizirana posebna humanitarna akcija.

banner

Sve češće se mogu vidjeti kao šerpe nosači  kovanica. Zlatna mladež velikodušno daje napojnice kod popularnih računa od 0.99 EU od jedan cijeli cent. Neki dan je obični viđen čovjek koji je dobio račun od 7.6 EU . Napravio je presedan i rečenicom Zaokruži na deset. „Kava je bila izvrsna, ovim putem želim se u ime svojih prijatelja zahvaliti, aparatu za kavu, proizvođaču šlaga, prekrasnoj Brodskoj tvrdoj vodi. Hvala im i zaslužili su napojnicu“ izjavio je Dobrica Dobrić, a nadovezao se zlatni pripadnik

„Ovo je nečuveno, ja kao budala teglim sto novčanica u apoeinama od sto do pesto EU I tri kg sitnih, pogledaj mi tricepse i bicepse. Gdje bi ja završio da dajem napojnice od tri EU. Sramota!“ izjavio je  Siro Siroglavić, pogubljeni član zlatne mladeži.

Autor: Vanja Krnić

Foto: Srednja.hr

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00