10 razloga zašto većina muškaraca ne slušaju

Muškarci su bitno drugačiji od žena. Ipak, nedavna studija pokazala je da muškarci i žene u prosjeku govore otprilike isti broj riječi dnevno. Stereotip da su muškarci uglavnom šute, a žene brbljalju samo je stereotip. Razgovori mogu biti različiti. Kako je ovo istraživanje pokazalo, muškarci su općenito govorili o sportu i gadgetima, dok su žene uglavnom govorile o vezama.

Muškarci i žene obično različito pristupaju problemima i imaju svoje jezike. Većina ljudi, muškaraca i žena, ne slušaju da bi razumjeli. Čuju i već zaključuju što treba odgovoriti. I muškarci i žene stalno su spremni razmjenjivati ​​ideje ili mišljenja. Jedina razlika između muškaraca i žena u komunikaciji je ta što su žene previše emotivna bića. Muškarci nisu uvijek vođeni svojim emocijama. Brže trebaju početak, sredinu i kraj.

Evo nekih od razloga zašto muškarci ne slušaju:

razgovori

1 – Muškarci ne razumiju što žene žele

Žene općenito govore s emocijama koje muškarci ponekad ne mogu dešifrirati. Muškarci su skloni biti izravni kada nešto žele ili trebaju. Žene trebaju racionalizirati, izraziti i obraditi kroz riječi i kako se osjećaju. Muškarci moraju prijeći na stvar. Često, kada žena želi da je se čuje, teško joj je izraziti točno ono što joj je potrebno. Žene su dirnute kako se drugi osjećaju. Ne žele povrijediti druge. Njeguju i duboko su svjesni svoje okoline.

Autor knjige   Muškarci su s Marsa, žene su s Venere , John Gray kaže da “ Kad muškarac može saslušati osjećaje žene bez ljutnje i frustracije, daje joj prekrasan dar. On je čini sigurnom da se izrazi. Što se više može izraziti, to se više osjeća saslušanom i shvaćenom, i to muškarcu može dati više ljubavnog povjerenja, prihvaćanja, uvažavanja, divljenja, odobravanja i ohrabrenja koje mu treba.”

2 – Muškarci ne vole razbacivanje emocijama

Umijeće razgovora zahtijeva slušanje i razumijevanje onoga što se govori. Muškarci to ne mogu shvatiti i mogu osjećati da njihova žena u biti istovara svu svoju emocionalnu prtljagu na njega. Budući da su muškarci genetski drugačije đgrađenii, osjećaju se preplavljenim svim emocijama. Muškarac se počinje osjećati frustriranim jer ne može “riješiti” pitanje ili problem. Nije da on ne čuje što je njegova partnerica rekla. Samo što on ne može pronaći brzo rješenje kako bi ublažio njezin stres.  Osjeća se kao da je napadnut. Muškarci ne obrađuju najbolje svoje emocije i obično stres nose u golemom ruksaku koji se mora istovariti. Nije da ne slušaju.

3 – Žene obavljaju više zadataka

Većina žena rješava milijun problema u 24 sata. One su majke, poslodavci, vlasnici tvrtki, supruge, kćeri i stotine drugih pozicija. Ponekad ono što žele je da ih se cijeni i da se osjećaju priznatim za sve što rade. Oni samo žele osjećati da rade najbolji mogući posao. Žena želi znati da je njezin muškarac posljednja osoba koja je uzima zdravo za gotovo. Muškarci danju nose šešire. Skloni su odjavljivanju jer moraju zaboraviti sve što su pretrpjeli. Ženi je potrebna potvrda da bi se osjećala njegovano, a kada traži mišljenje, to je zato što je samosvjesna ili sumnja u svoju sposobnost donošenja pravih odluka.

4 – Muškarci su popravljači

Muškarci vole popravljati stvari. Kad žena ode svom muškarcu s problemom, ali mu kaže da ne želi da se to riješi, muškarac se isključi. Muškarci žele napasti problem i riješiti ga. Nisu u stanju to analizirati i pokušati smisliti pedeset načina kako to prevladati. On samo želi da ona bude sretna. Kad žena kaže svom muškarcu da on ne treba riješiti problem, taj će muškarac prestati slušati i usredotočiti se na nešto što se zapravo može popraviti.

5 – Muškarci razmišljaju o nečem drugom.

Čovjek može mirno sjediti ili voziti svoje vozilo duboko zamišljen o nečemu što mu je važno. Možda čak ima slušalice na ušima, sluša glazbu ili podcast dok razmišlja. Muškarci nisu multitaskeri. Oni su skloni fokusirati se poput lasera na ono što rade. Stoga su skloni isključiti sve što nije ono na čemu rade ili o čemu razmišljaju. Oni ne ignoriraju svoje žene. Oni su jednostavno u svom prostoru za glavu. Ako žena želi da ju se čuje, mora se istaknuti kako bi privukla njegovu nepodijeljenu pažnju zejdno s ljubavlju.

muškarci

John Gray kaže o muškarcima:

“Ljubav iznosi naše neriješene osjećaje. Jednog dana se osjećamo voljeno, a sljedećeg dana se odjednom bojimo vjerovati ljubavi. Bolna sjećanja na odbačenost počinju izlaziti na površinu kada se suočimo s povjerenjem i prihvaćanjem partnerove ljubavi.”

Muškarci imaju tendenciju osjećati se preplavljenima njegovanjem ljubavi. Počinju se emocionalno odjavljivati ​​kao instinkt za preživljavanje. Na ženi je da nađe vremena da se raspita o njemu i njegovim potrebama. Ako se osjeća neuslišanom, tada također mora pokazati svom partneru isto poštovanje koje očekuje kao priznanje. Muškarci mrze zanovijetanje. Oni to odmah isključe.

6 – Muškarci mrze prekide

Suočimo se s tim, većina žena može nadmudriti muškarca. Kada je usred dijeljenja osjećaja i onda pita za mišljenje, ali njegovo mišljenje ne odgovara onome što je u njezinoj glavi, nastavit će se ubijati u razgovoru. Mužjaci ne vole da ih se zatvara ili prekida. Za tango u vezi i razgovoru potrebno je dvoje. Nije sve jednostrano. Zapamtite da riječ “slušati” ima ista slova kao i “tiho”.

7 – Muškarci su u drugoj sobi

Žene neprestano obavljaju više zadataka istovremeno. Mogu istovariti perilicu posuđa, pripremiti večeru, nahraniti dijete i razgovarati o svemu što im se dogodilo u danu. Njezin je partner možda u drugoj prostoriji, i iako ona priča naglas, on zapravo ne čuje što ona govori. Čuje je kako glasno govori, ali ne može razabrati što želi poručiti. Ako želite imati smislen razgovor s njim, pričekajte da on bude ispred vas.

8 – Muškarci jednostavno nisu zainteresirani za tračeve

Muškarce doista nije briga što se događa u svijetu slavnih. Nije ih briga što se dogodilo tvojoj kolegici s posla s njezinim mužem. Vaš partner želi znati za vas. Želi vas čuti kako pričate o svojim snovima, zajedničkom životu i onome što se odnosi na njegov neposredni svijet. U rijetkim prilikama ćete ga čuti kako govori o svojim prijateljima ili njihovim problemima. Ako ne možete podnijeti slušati ga kako lupeta o video igrama, automobilima, sportu ili poslu, možete zamisliti kako se osjeća o nečemu što ga se ne tiče. Muškarcima takva vrsta razgovora lako dosadi

9 – Žene skaču s teme na temu

Kad je žena prenapeta, njezin tok misli skače od teme do teme. Vaš muškarac možda sjedi i pokušava shvatiti vezu, ali je jednostavno ne može pronaći. On se gubi u lutanju vaših misli. I odmah počinje trčati kroz svoj dan i listu obaveza. Mužjacima je teško toliko žonglirati. Neugodno im je. Više vole razgovarati o jednoj temi odjednom, a ne o pet različitih tema koje su labavo povezane time kako se njihova žena osjeća zbog njih. Najbolje je zadržati se na jednoj temi dok razgovarate sa svojim muškarcem. On bi to jako cijenio.

muškarci

10 – Muškarcima je potrebna pažnja, baš kao i ženama

Muškarci, baš kao i žene, zahtijevaju pažnju. Kada razgovarate sa svojim muškarcem, koristite riječi hvale, govorite s ljubavlju, pokažite da vam je stalo do njega na isti način na koji želite da budete voljeni i također budite autentično zainteresirani za ono što ima za reći. Razgovori su dvosmjerna ulica. Slušanje je doista stav srca. Zahtijeva puno sudjelovanje obiju strana

Prijevod i prilagodba: K.J.A+

Izvor: Power of Positivity.com

Foto: Wikipedia

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00