Novi portal u Slavonskom Brodu al pari je da je Jozo Krpar uspio nemoguće, a to je  pokrpati papirnato plišanu rodu. Nema je već mjesecima i  jako nedostaje s prefiksom NE  ni malo. Sbpozitivno  u začetku ideje nije bio jasan nikome. Sad je još manje.

Svoji smo

U Slavonskom Brodu možeš biti Dusparin ili ZNA SE( a njih uvijek ima dvjesto tisuća s  partijskom iskaznicom). Kad nas ostane dvjesto tisuća bit ćemo homogeni. Svi će imati istu iskaznicu .

Sam projekt Sbpozitivno rade dva čovjeka uz par povremenih vanjskih suradnika. Strojari i oni koji matematički razmišljaju bi  tu brojeve, algoritme i razne podatke. Naravno ja( magarac) bi bio Sorošev, ali taj ni Eura ne da. Problem je što i u redakciji prakticiramo direktnu demokraciju i skoro sve odluke su na 50%. Još kad sam rekao NE crnoj kronici,  vrijeđanju bilo je AJME MENI. De facto i de jure(  jesam pametan) satira je iznimno teška forma osim ako si Miljenko Smoje ikona satirične i humoristične forme.

banner

Boemski je krenuo Sbpozitivno. O svemu na pomalo neshvaćen način. Uspjeli smo za sad sve  SB politiličare lanisirati u rodi na Mars, osim nezavisnih koji su dvoglasno s prezirom to odbili. Pošto mi je kao uredniku siva masa pretrpjela značajne deficite, čitaj procesor mi radi u safe modu na ni ne znam koliko kapaciteta, ali pregrije brzo.

Boemi nismo , ali jesmo svoji. Drugi ja na portalu je mobilniji i doslovno pokriva sve vlastite deficite  (NE)  mobilnosti. Nemamo lektora, odakle nam pare još za to. Čitatelji često shvate da je zezancija upućena ad hominem, ali nije nikad.. Fukare nismo, ali za bolji grad se borimo pozitivom, a ne crnilom svakodnevnice.

Konstantno  rastemo bar u facebook mreži, a ostali podaci su tek prvi razred osnovne.  Naravno  kako bi rekli oni čiji nismo plaćenici IDEMO DALJE. Naša ogromna redakcija od dva člana spremna je za nove izazove.

Humor

Humor je svuda oko nas; integrirao se u sve aspekte našeg života i ne postoji tema ili pojava koja, na grublji ili blaži način, nije bila predmetom šale. Smijeh donosi uživanje i neizostavno je povezan s humorom i komičnim pa ne čudi da je proučavanje humora privuklo pažnju, među ostalima, Sigmunda Freuda i Henrija Bergsona. Ipak, zanimljivo je primijetiti kako još uvijek ne postoji univerzalna teorija niti klasifikacija humora. Naravno u potrazi smo i za temama, ali novi smo . Rastemo stalno kako bi AP rekao, a tek smo počeli.  Svima koji nas ozbiljno shvaćaju poručujemo:

  Ništa nije slučajno.

Smiješno( ne svakom), komično, humor satira i ironija, upravo tim redom to smo mi.

Autor: Vanja Krnić

Fotografija: K. J. A+

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00