Tražili geotermalnu vodu i našli Atlantidu ispod Slavonskog Broda

Istražno bušenje u potrazi za geotermalnim izvorima u slavonskobrodskom podzemlju je u toku. Radove obavlja poduzeće „Mi bušimo“, koji je u srpnju dvije platforme za naftne probušilo dvije rupe 8 i 18 kilometara od  površine Slavonskog Boda.

Bušenja

 

Kako doznajemo  potraga je počela davati rezultate i dovela do totalno neočekivanih rezultata. Umjesto geotermalne vode. Slavonski Brod je dobio vulkan. Prvi aktivni od Vezuva na ovamo. Iz Dilja se puši bijeli i crni dim. Brođani konstatiraju umjesto imamo toplu vodu zaključuju Imamo lavu! Naravno ni to nije sve.

banner

Jutrošnje otkriće radnika na geotermalnoj bušotini RODA1 je, čini se, premašilo sva očekivanja i dovelo do interesiranja nekih od najznačajnijih svjetskih medija, poput BBC-a i CNN-a, čije novinarske ekipe su već u Slavonskom Brodu. Naime, umjesto očekivanog otkrića nafte, u neposrednoj blizini geotermalne bušotine su pronađeni ostaci onoga što bi, prema preliminarnim saznanjima, mogla biti mitska Atlantida. Brojni arheolozi su, nakon što je potvrđena autentičnost fotografija, iskazali oduševljenje i uzbuđenost ovim otkrićem.

Iz upravnog odjela zaduženog za odnose j javnosti poduzeća Mi bušimo, ranije danas je poslano priopćenje da je istina da je došlo do neočekivanog otkrića, ali mole javnost za strpljenje dok „ne završe nešto“. Saznajemo i da je opozicija negodovala i posumnjala u otkriće bez  obzira na empirijske dokaze.

Da podsjetimo, Atlantida je, prema legendi, izgubljeno otok koje je postojalo prije nekih 9.000 godina u području Mediterana, ali njegova točna lokacija nikada nije povijesno utvrđena. Priča o Atlantidi se prvi put pominje u Platonovim djelima, a zbog nedostatka materijalnih povijesnih dokaza o njenom postojanju, do danas je imala mitski status. Slavonski Brod je postao nepobitno  središte ove nevjerovane priče, a ako se preliminarni nalazi potvrde, naš grad bi uskoro mogao dobiti status najinteresantnije turističke i arheološke destinacije svijeta. Ukratko, mogli bismo dobiti mnogo više od onoga što smo tražili. Mi smo samo tražili geotermalnu vodu, a našli Atlandidu. Nevjerojatno je i za pomisliti koliko  naprednih civilazijacivilizacija se krije ispod Slavonskog Broda i koje ćemo tehnologije imati. Nedvojbeno Slavonski Brod ima Atlanidu, a geotermalnu vodu? Nemamo pojma, ali ako treba prokopati do Japana. Zamislite direktnu liniju Slavonski Brod Tokio kroz pol Zemlje.

Autor Vanja Krnić

Fotografije; internet.

 

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00