Slavonski Brod grad umjetnika

Ako ste samo prolaznik, prođete li Slavonskim Brodom vidjet ćete mnoštvo grafita na svakom koraku,maleni grad ali s puno poruka….

Grafiti postoje još od stare Grčke i Rima a suvremena povijest grafita počela je 1968.g kada su se javili prvi po Newyorkškom metrou. Iako su za njihove stvaratelje i ljude koje ih vole oni umjetničko djelo ipak su po mnogim zemljama zabranjeni i smatraju se vandalizmom. U Hrvatskoj je također kažnjivo prema kaznenom zakonu članak 235,ukoliko biste to radili na prostoru koji je tuđe vlastištvo,međutim na nekim prostorima se ipak tolerira. U gradu Zagrebu je recimo imenovano i Povjerenstvo za zaštitu od grafita.

CIlj nije zakidanje nikoga i uskraćivanje nečije mašte i kreativnosti. Iz Povjerenstva za zaštitu objekata od grafita najavljuju suradnju s umjetnicima koji se žele umjetnički izraziti na površinama na kojima je to dozvoljeno. 

banner

Mi u Brodu volimo se umjetnički izražavati,svatko na svoj način.

Neki jednostavno vole i naglasiti da nisu iz Broda.

[modula id=”2721″]

U kolovozu je najavljen 16.ti po redu GRAFFITI FEST.

Festival koji je nastao davne 2008. godine u organizaciji Kreativne udruge mladih se održava 19.08.2023. godine na dobro poznatoj lokaciji “PODVOŽNJAK” u Kumičićevoj ulici. Uz odličnu glazbu koju će puštati DJ Dida, Dj Seen i Jaxx Pot, moći ćete uživati u prekrasnim radovima graffitera koji nam dolaze ove godine na SB Graffiti Fest.
CHEZ, MANE MEI, NIZE, SLES, MASKA, SEVEN, ROCK, KOCKA, SLES, NOBEL i META.

Event organizira Kreativna udruga Mladih i Zlatko Dujmić.

Donosimo vam veliku galeriju grafita iako naravno to nisu su svi.

Sami procijenite dali je naš grad umjetnika i umjetničkog izražavanja ili nečega ipak drugog. Nama se sviđaju grafiti ,lijepi su i ovi profesionalno oslikani ali i oni naškrabani,svi imaju PORUKU a to je bio i cilj!

Autor i foto: K.J.A+

[modula id=”2680″]

 

 

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00