Evo kako vam pijesak za mačke može smanjiti vlagu u stanu

Velika razlika između vanjske i temperature potencira kondenziranje pare na prozorima. Jednostavno, kad vlaga u zraku dođe do hladnog stakla pretvori se u tekući oblik.

Ako se vlaga na vašim prozorima skuplja često, to bi moglo dovesti do nakupljanja vlage u prostoru i plijesni na prozorima, pa čak i po zidovima i drugim površinama na kojima se skuplja, pa vrijedi iskušati trik koji je jednoj korisnici Facebooka dala gospođa Hinch, pravog imena Sophie Hinchcliffe

– Takve kapljice nakupljaju se na svakom prozoru u mome stanu i mislim da je to vrlo loše, a kupnja odvlaživača zraka baš za svaku sobu financijski mi nije isplativa – napisala je žena o svom problemu.

Mnogi su se javili s komentarima, no jedna je žena ponudila vrlo zanimljivo rješenje:

banner

– U staru čarapu ili platnenu vrećicu nasipajte malo pijeska za mačji wc i postavite na prozorsku dasku. Rješenje je jeftino i možete ga koristiti godinama, a doista pomaže – odgovorila je Linda, kazavši kako njena obitelj istu metodu koristi i u staroj kamp prikolici preko zime, prenosi The Sun. 

24sata

– Što manje vlage proizvedete u kući, to će se stvoriti manja kondenzacija. Dakle, treba razmisliti kako ćete smanjiti razinu vlage tijekom dana. Postoje neki besplatni načini za to: Češće otvaranje prozora, primjerice dok kuhate ili dok se tuširate, ili korištenje ventilatora u kupaonici – savjetuje Nicholas Donnithorne, menadžer službe održavanja i britanskoj korporaciji Rentokil.

– Tako ćete isušiti vlagu u kuhinji i kupaonici, odnosno neće se više zadržavati u vašem domu – napominje i dodaje kako je poželjno održavati ujednačenu temperaturu u domu, ako je moguće. 

Izvor:24 sata

Naslovna: Pexels

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00