Inflacija poludjela: podmićivanje duplo poskupjelo

Inflacija u Hrvatskoj ne posustaje, pa je opći rast cijena zahvatio i tržište podmićivanja i koruptivnih radnji, pokazuju najnovija istraživanja.

Studija koju je uradio Institut za proučavanje mita, korupcije i turbo folk muzike iz Crnog Potoka pokazala je da građani u čak 90 posto slučajeva za koruptivne radnje izdvajaju skoro dvostruko više novca nego prošle godine u istom razdoblju. Shodno navedenom i same i dalje plave koverte su 68.99% veće.

Prema riječima djelatnika instuta, ukoliko se inflatorni pritisak nastavi i cijene nastave da divljaju, to bi moglo da ugrozi ne samo kompletnu hrvatsku privredu( turizam) već i funkcioniranje kompletnog društva.

– Imajući u vidu značaj korupcije za funkcioniranje gotovo svih segmenata našeg društva, postoji realna opasnost od totalnog urušavanja sistema ukoliko građani dođu u situaciju da ne mogu da korumpiraju ili budu korumpirani. Podmićivanje je praktično lubrikant koji omogućava da cijeli mehanizam, takav kakav je, i dalje radi, stoga je nužno da država pravovremeno intervenira kako do pomenutog kolapsa ne bi došlo. Naš institut zato preporučuje državi da razmotri da pomogne građanima tako što će u narednom periodu subvencionirati podmićivanje kako bismo prebrodili krizu – naveli su iz Instituta za proučavanje mita, korupcije i turbo folk muzike. Od prije je poznato da su plave koverte naša materijalna baština, zato čuvajmo je.

banner

Autor: Vanja Krnić

Fotografija: internet

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00