Javni poziv za prijavu kandidata/kandidatkinje za izbor poslodavca godine za osobe s invaliditetom

Grad Slavonski Brod, na inicijativu gradskog Povjerenstva za osobe s invaliditetom od 2011. godine, izborom poslodavca godine stavlja naglasak na društvenu uključenost osoba s invaliditetom s ciljem senzibilizacije poslodavaca i šire društvene zajednice kako za potrebe osoba s invaliditetom tako i za njihov radni potencijal. Cilj tog izbora isticanje je poslodavaca s pozitivnim praksama i iskustvima u zapošljavanju osoba s invaliditetom. Pozivamo poslodavce da sudjelovanjem u natječaju potvrde svoje društveno odgovorno poslovanje i zapošljavanje.

Traže se poduzeća koja su promišljajući pristup zapošljavanju radnika s invaliditetom uvažila sve zakonske propise, a osim toga su postavila i određene standarde aktivne politike prema radnicima s invaliditetom, kao što su uklanjanje arhitektonskih barijera, ulaganje u njihovo dodatno obrazovanje, te prilagođavanje sredstava rada.

Izborom se želi skrenuti pozornost naše lokalne zajednice na problematiku zapošljavanja osoba s invaliditetom ukazujući na pozitivne primjere iz prakse s krajnjim ciljem senzibiliziranja poslodavaca na brojnije zapošljavanje osoba s invaliditetom. Učinak koji se želi postići nagradom je da se zapošljavanje osoba s invaliditetom stavi u pozitivan kontekst ravnopravnog sudjelovanja na tržištu rada na osnovi specifičnih kompetencija i vještina. Na ovaj način nagradit će se poslodavci koji su prepoznali kvalitete i mogućnosti osoba s invaliditetom, osigurali im radna mjesta koja najbolje odgovaraju njihovoj preostaloj radnoj sposobnosti uključujući ih u radnu sredinu, čime promiču poštivanje različitosti na radnome mjestu. 

Nagrada će se dodijeliti 3. prosinca 2023. godine u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

banner

Prijavu mogu podnijeti sami poslodavci ili udruge osoba s invaliditetom. Obrasci za prijavu mogu se preuzeti na internet stranici Grada Slavonskog Broda www.slavonski-brod.hr ili u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, Vukovarska 1. Rok je za podnošenje prijava za izbor poslodavca godine za osobe s invaliditetom 20. studenoga  2023. godine. Prijava se dostavlja na adresu:

Upravni odjel za društvene djelatnosti

Vukovarska 1

3500 Slavonski Brod

uz napomenu „Ne otvaraj – Javni poziv za prijavu kandidata/kandidatkinje za izbor poslodavca godine za osobe s invaliditetom“.

Partneri su u provođenju ovog projekta: Grad Slavonski Brod, Hrvatska gospodarska komora (Županijska komora Slavonski Brod) i Hrvatski zavod za zapošljavanje (Područna služba Slavonski Brod).

Izvor: Grad Slavonski Brod

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00