Još 93 dana do kraja ove godine, evo zanimljivosti iz povijesti na današnji dan

Dogodilo se na današnji dan

Amerikanci masovno potpisuju peticiju u strahu od crne rupe koja će progutati planet

Europski institut za nuklearna istraživanja, CERN (“Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire”), osnovan je na današnji dan, 29. rujna 1954. godine. CERN je neprofitna organizacija koja postoji isključivo zbog dobrobiti čovječanstva.

Oni su stvorili najveći moćan uređaj stvoren od ljudske ruke nazvan Large Hadron Collider.

 Uređaj ima zadatak istraživati svijet subatomskih čestica, odgovoriti na pitanja kako je i kada nastao svemir te od čega se sastoji svijet. On simulira uvjete s početka svijeta.

banner

Izražene su bile sumnje da će puštanje LHC akceleratora u pogon izazvati oslobađanje ogromnu energiju te da će se pojaviti crna rupa koja će progutati čitav planet. Unatoč panici to se još nije dogodilo!

[modula id=”4991″]

Autor: K.J.A+

Foto: Youtube screenshot

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00