Kod zubara je potrebno ići više puta da bi vam popravio jedan zub,zašto?

Možda ste pomislili nakon što Vam zubar kaže da i treći put morate doći zbog istog zuba a više vas i ne boli, da je loš zubar i da nema potrebe da opet dodjete. Ili imate strah od zubara što je zapravo jako često.

Mnogi od nas kad nas više ne boli jednostavno se ne pojavljujemo. Bilo radi nedostatka vremena ili zaboravljivosti, ali ovo je česta praksa i nešto na što su zubari već naviknuti.

Iako ne razumijemo da tako zapravo činimo štetu sebi, ne njima, jer oni pacijenata imaju, ne manjka im…..

Prije sam i ja razmišljala tako da ukoliko moram više puta doći radi istog zuba da to nema smisla i čak sam mislila da je zubarka loša u svom poslu zbog toga jer nisam vidjela logike u tome, i pitala sam se zašto samo ne stavi plombu i zaključen slučaj.

banner

Pa evo da razriješimo misterij zašto je potrebno više puta kod zubara radi istog zuba….

Ukoliko imate karijes na zubu, neminovno zub će boljeti prije ili kasnije morati ćete zakazati termin. Pri prvom posjetu ukoliko je karijes velik i dubok ,ukoliko je došao do živca mogli biste iskusiti jako velike bolove.

Pri prvom posjetu će vam otvoriti zub i staviti “otrov” . Riječ je zapravo o paraformaldehidu koji dovodi do umrtvljenja živca. Na to ide privremena ispuna gore, i za otprilike 2 tjedna dok djeluje otrov ,zubar će vas u pravilu naručiti na novi termin. Jako je bitno na njemu se i pojaviti jer držanje tog otrova predugo moglo bi dovesti do nekroze zubnog mesa ,no naravno vi ćete doći.

Na drugom posjetu zubar bi vam trebao očistiti kanaliće iglicama, što zvuči čudno i bolno, ali u pravilu ćete to više doživjeti kao struganje.

Zubar prema snimci može vidjeti točan broj kanalića zuba i pristupiti nakon čišćenja i struganja, ispunjavanju korijena, što može isto zahtjevati jedan ili više posjet.

Tek nakon toga svega dolazi trajna ispuna ili što mi volimo reći plomba. 

Najgora stvar je da vam zubar stavi trajnu ispunu na zub, odnosno živac koji nije do kraja izliječen. Meni se to dogodilo i tek sam to otkrila kod sadašnje zubarke. I bolovi su grozni bili,otvoren živac ispod plombe…..

Nađite si zubara od povjerenja kojem nije najbitnije da čim prije završi, svi naravno imaju gužvu i sasvim je moguće da termin dobijete tek za mjesec dana,moram priznati moja zubarka je savršena, nebih je mjenjala,čak se više i ne bojim zubara!

Stoga čuvajte zube da uopće ne morate dolaziti ili ukoliko vas boli obavezno slušajte Vašeg zubara i pojavite se na terminu!

Foto: Nobledentalcare.com

Autor: K.J.A+

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00