Najljepša boja na cijelom svijetu

Neke boja podsjeća na mješavinu smeđe i zelene, australske vlasti su je u početku nazivale “maslinasto zelenom”, no to su ime morali odbaciti nakon brojnih pritužbi maslinara

Prije 12 godina australska je vlada od jedne istraživačke agencije naručila studiju o tome što pušači smatraju privlačnima na pakiranjima cigareta, a što ne. Cilj je bio smanjiti broj pušača u državi. Ispitano je više od 1000 pušača i agencija je vladajućima predstavila svoj zaključak:

– Ovo je najodbojnija boja koja postoji i ona bi trebala biti na pakiranjima cigareta – poručili su iz agencije “GFK Bluemoon”. 

Boja, imena “Pantone 448 C”, prihvaćena je tako kao ‘službena’ na pakiranjima cigareta u Australiji, a ovaj trend se kasnio proširio i po ostatku svijeta. Francuska, Izrael, Velika Britanija, Norveška, Belgija, Urugvaj.. samo se neke od država koje su potpuno, ili djelomično, usvojile ovu ideju. 

banner

Neke boja podsjeća na mješavinu smeđe i zelene, australske vlasti su je u početku nazivale “maslinasto zelenom”, no to su ime morali odbaciti nakon brojnih pritužbi maslinara koji nisu htjeli biti povezani s ovom bojom.

– Ljude podsjeća na smrt i prljavštinu. Nitko o njoj nije imao pozitivnih komentara – objasnila je jednom prigodom za britanske medije Victoria Parr koja je vodila istraživanje.

Iako su je brojne države prihvatile kao ‘najružniju boju na svijetu’, dio korisnika interneta smatra kako je ova boja zapravo predivna.

– Većina moje garderobe je u ovoj nijansi. Ne volim se isticati i nositi kričavo. Po meni ima puno ružnijih boja – komentar je jedne dame.

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00