Ne dirajte nam jaja, nažalost gradske lude nismo

Apropo današnjeg ukaza iz stožernog dvora legitimno izabrane Brodske vlasti. Prvo sam pomislio NAPOKON grad će se sjetiti svojih najpotrebitijih i napokon Osobe s invaliditetom dobit će Uskrsnicu, pa da copy / paste

“Djeca s tjelesnim, mentalnim, intelektualnim i osjetilnim oštećenjima, jedna su od najranjivijih  skupina društva. S obzirom da njihova svakodnevica zahtijeva veće ekonomske izdatke, a kako bi im se u predblagdansko razdoblje dodatno pomoglo, Grad je raspisao Javni poziv za dodjelu novčane pomoći djeci i mladima (do 21. godine) – korisnicima osobne invalidnine ili doplatka za pomoć i njegu prigodom blagdana Uskrsa 2024. godine.

Pravo na novčanu pomoć ostvaruje roditelj/skrbnik (podnositelj zahtjeva) za novčanu pomoć s prebivalištem na području grada Slavonskog Broda, čije dijete (do 21. godine), temeljem Rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad, prima osobnu invalidninu ili doplatak za pomoć i njegu.

Potrebnu dokumentaciju te detalje Javnoga poziva zainteresirani mogu vidjeti OVDJE.

banner

Prijavna se dokumentacija, zajedno sa Zahtjevom, podnosi do 21. ožujka 2024. godine osobno u Pisarnicu Grada Slavonskog Broda (Vukovarska 1), preporučeno poštom (Grad Slavonski Brod, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Vukovarska 1, s naznakom: „Prijava na Javni poziv za dodjelu novčane pomoći djeci i mladima (do 21. godine) – korisnicima osobne invalidnine ili doplatka za pomoć i njegu“) ili na e-mail adresu”

Ne znamo da li ovo spada u rubriku vjerovali ili ne. Dvor šalje diskriminatornu poruku osobama s invaliditetom, Postoje jadne i jadnije, osobe s invaliditetom. Kvantitetu i kvalitetu, ljudskosti posjedujemo bar se nadamo. Mnogi od nas su politički ničiji, ali fukare nismo. Nedvojbeno naš grad je ljepši, ali i betorinariji od 2005 e. Toliko da ga mnogi ne bi ni prepoznali koliko je napredovao. Da su za odseljavanje mladih krivi oni prije notorna je glupost, ali nepovratno su otišli. Ne zbog dvora, nego i gornje, ali donje vertikale ili ti horizontale vlasti.

Ovo s Milan Amrušom, pa sad Uskrsnicama nažalost je ad hominem. Osobe s invaliditetom su ljudi, ali upravo pravljenjem podjela MI i ONI postajete dvorani isti kao ONA ekipa s druge strane ulice. Ne napišete ni kolika pomoć, ali u objavi dijelite.Uskrsnice samo za neke osobe s invaliditeto, a drugima OSI ne treba? Djeci treba, a drugima ne. Osobe s invaliditetom nisu lutkice iz izloga, kao ni njihovi skrbnici. Ovom objavom eto iznenada smo spoznali empirijski Eto de jure dali su nam naše pare iz našeg Brodskog proračuna. Dvorani su opet napravili segregaciju s tim da se pitamo odakle pravo da se dijele najpotrebitiji. Naš grad ima velika jaja, ni sami ne znate kolika. Nema nitko pravo birati tko će farbati jaja i s čim. Očigledno da ne znate da invaliditet ne poznaje ni dob, ni vjeru, naciju, ali ni ne priznaje stupidne podjele. Upravo zato dvorani hoćemo li se mijenjati? Jedan samo jedan dan budite mi , pa iz empatije kojom zračite skrbnici i noge, ruke i sve osoba s invaliditetom. Dobro je da smo se dogovorili, ali ne klanjamo se nikom, a ni ne postoje mi i oni. Sve osobe s invaliditetom su da prostite u istom dreku.

Možda će vas zanimati

1 comment

Ana 07/03/2024 - 20:59

Ni politiku u moju butigu, FUJ…..,svi su isti

Reply

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00