Odmor na vrhu

Heidi, legendarni crtani lik koji voli uzbudljivu planinsku idilu i najpoznatija alpska djevojčica daje ime dječjem hotelu i cijelom planinskom pašnjaku. Heidi Hotel Falkertsee u Koruškoj Nock Mountains jedan je od osnivača renomirane hotelske grupe “Kinder hotels” i nudi alpski obiteljski odmor na najvišoj razini, već više od 20 godina. Uvjerili smo se kako je cijeli Falkert prekrasno malo selo, kao iz bajke.

Na 1.886 metara, vani na planinskim pašnjacima i prirodi oko hotela, u veličanstvenom planinskom svijetu, hotel s 4 zvjezdice nudi wellness i fitness, te zanimljiv dječji svijet kao dio ovog vrhunskog hotela. Oni koji dolaze ovdje, prije svega, žele ići na Park prirode Nockberge, koji nudi čistu prirodu neposredno ispred vrata hotela: od šetnje jezerom Falkertsee do izazovnog penjanja po užetu na Falkertspitzu i spuštanju nazad prema podnožju planine zip lineom… Nije ni čudo da je Heidi toliko voljela Falkert.

Oni koji se prvi put voze planinskom cestom dugom 8 kilometara čiji zavoji vode ​​od doline do hotela Heidi, doživljavaju upravo onaj osjećaj kao Heidi kada je išla do svoga djeda do čiste planinske idile s planinskim jezerom. Ova visoravan djelomično je omeđena vrhovima Nockberga, kao što je Falkertspitz (2.308 m). Prema istoku, krajolik se otvara, dajući čitavom alpskom okolišu slikoviti izlazak sunca. Pronalaženje hotela je jednostavno – gdje završava cesta tu je hotelsko parkiralište.

Planinski raj, od nježnog do udobnog i ambiciozno atletskog
Nadmorska visina od 1.886 m ima mnoge prednosti koje su posebno dobrodošle na obiteljskom odmoru. Ovdje gore nikada ne postaje nepodnošljivo toplo i zapravo je ljeti ugodnih 25c. Zahvaljujući visini Falkerta, zrak je bez peludi i grinja – blagoslov za osobe koje pate od alergija, a koje posebno mogu uživati ​​u udisanju savršenog planinskog zraka. Mali gradić Falkert nudi sasvim različite prednosti: planinarske staze pogodne za guranje kolica, opuštajuće planinarske staze za šetače kao i zip lines za djecu i početnike te napredne staze za one željne adrenalina. Trčanje, e-biciklizam i nordijsko hodanje moguće je ovdje na svim razinama.

banner

Zimi se još nije dogodilo da snijega nema. Naravno, postoje mnogo, mnogo veća skijaška područja ali Heidi Falkertsee se ne natječe s njima, dapače, ski staze su ovdje čisto da bi se okolna brda iskoristila. Fokus je na djecu i njihovu zabavu. Ovdje djeca uče skijati odmah pored hotela i prvi put se okreću na slobodnim, širokim stazama, bez rizika od naleta velikih skijaša. Oni iskusniji posebno su impresionirani skijaškim turama i mogućnostima freeridea. Osim skijanja (10 km staza, 2 žičare) zimi su posebno popularna i hodanja krpljama (schneeschuhe), skijaško trčanje, klizanje na smrznutom jezeru Falkertsee i super zabavno sanjkanje na sanjkalištu.

Heidi’s Hotel – najbolje ocijenjen sa 4 hotelske zvijezdice i 4 smješka dječjih hotela
“Oh, vi ste vjerojatno Heidi” – ovo pitanje gosti svake godine najčešće postavljaju Giseli Köfer na recepciji prilikom dolaska. Heidi poznaje svako dijete već generacijama. “Sreća je što se Heidi filmovi iznova i iznova emitiraju, a Heidi utjelovljuje simbol slikovite planinske idile kako za roditelje tako i za djecu. Upravo ta idila je ona koju možemo ponuditi na Falkertu”, sretni su Julia i Lukas Köfer, koji vode obiteljski posao zajedno sa svojim roditeljima Giselom i Hansom Köferom. Njihova dva mala sina Xaver i Felix uvijek su tu i veselo se igraju s ostalom djecom!

Od prosinca 1967. godine, Köfer obitelj je uložila mnogo truda kako bi Heidis Ferienidylle iz godine u godinu bili još zanimljiviji i raznolikiji. Doduše, planine uvelike doprinose činjenici da je Falkert iznimna atrakcija. No, Köfer obitelj se ne oslanja samo na zimu. “Heidi-Alm KindererlebnisPark” sa svojih 28 stanica oko Heidi i njenih prijatelja, atraktivan je za posjetitelje između sredine lipnja do sredine listopada. Kako se Heidi i prijatelje susreće u hotelu na svakom koraku, sobe su nazvane po Heidi priči, a skijaško područje kao “HeidiAlm SkiPark”, te sve to skupa pridonosi činjenici da zahvaljujući pomoći crtanog junaka, sve više gostiju dolazi u Falkert svake godine. Gosti se osjećaju dobro, a posebno djeca koja žele uvijek iznova posjećivati ​​Heidi”, priča nam Lucas.

Prije nego smo se uputili prema Turracher Hohe, Lucas nam je rekao kako ima nešto posebno za nas, a to je bilo iznenađenje, fantastična vožnja motornim sanjkama kroz alpsku šumu, preko vrhova brda i s prekrasnim pogledom prema Heidi Falkertsee. Iscrpljeni hladnoćom nakon gotovo sat vremena udisanja hladnog planinskog zraka došli smo natrag u hotel i rustikalni hotelski restoran gdje smo ručali Hirschragout (ragu od jelena) i naravno savršenu Apfelstrudel mit Vanillesauce (poznatu austrijsku štrudlu od jabuka).

Heidi Hotel Falkertsee – činjenice
– Hotel s 4 zvjezdice nagrađen s 4 smiješka dječjih hotela
– Osnivač / osnivač hotelske grupe “Kinderhotels”
– Član “Wanderhotels – najbolji alpski hoteli”
– Položaj na 1886 m nadmorske visine, izravno na Falkertseeu – najvišem od svih dječjih hotela
– 36 soba i apartmana te izvan hotelskih apartmana (brvnara)
– Apartman “Zirbenhütte” & “Almhaus Seeblick” (klasični apartman u kojem sami pripremate hranu)
– Ekološka opskrba toplinom zahvaljujući vlastitoj bio-kogeneracijskoj elektrani uz minimalne emisije CO2

Otvoreni su zimi i ljeti
Ljeto: od sredine lipnja do sredine listopada
Zima: sredina prosinca do Uskrsa

Posebni sadržaji za djecu
Dijete (od 3 godine) i bebe (od trećeg mjeseca života) 6 dana u tjednu; Dječji klub “Heidi-Club”; Jahanje na ponijima, vožnja na skijaškim atrakcijama, snježne olimpijske igre, zoološki vrtovi, bobovi, zanatska radionica, dječje predstave, mađioničarska škola Hokus-Pokus, tečajevi jahanja, šminke, lovački program, dječja olimpijada, indijski festival, pješčani kutak…

Wellness u hotelu
Heidi’s Vital-Alm sa 6 različitih sauna – dvije su dječje saune, vanjska blok sauna sa Kneipp ribnjakom na Falkertseeju, hot-pot pod otvorenim nebom, panoramski zatvoreni bazen s dječjim toboganom. Sustav protustruja, vodopad, područje za prskanje djece; Fredova Akademija plivanja; Soba za opuštanje s panoramskim pogledom; Odjel za masažu i ljepotu, vlastiti dječji tretmani. Mali toranj s fitnessom

Zdrava alpska visina
Visina bez peludi – idealna za osobe koje pate od alergija, iznimno pozitivan učinak dužeg boravka na visini (1886 m) u hotelu Heidi; “Zdrav zrak za mala dječja pluća” – čisti alpski planinski zrak posebno je dobar za djecu, posebno ako pate od peludne groznice ili drugih alergija, bronhitisa ili astme

Alm ljeto
– 100.000 m2 Alm oko hotela kao gigantsko igralište!
– Dječji avanturistički park Heidi-Alm (Heidin pašnjak) s 28 stanica za doživljaje i 120 slika o Heidi-priči (besplatan ulaz za goste hotela); Ribnjak, divovski tobogan, ograđeni prostor s životinjama
– Zip line za djecu i početnike: sa zip linijom dužine 105 metara za povratak u dolinu;
– Zip line “Falken-Steig” na Falkertspitzu (2.308 m)
– Hotelska vlastita stijena za penjanje na 12 metara u hotelu
– Programi avanture s nacionalnim parkom Nockberge, zoološki vrt sa slobodnim maženjem životinja, vožnja ponija
– Razne mogućnosti za planinarenje, počevši izravno od hotela vođene šetnje i obiteljske šetnje, alpske mljekare, ribolov u Falkertsee jezeru.

Alm Zima
– Mjesto na skijalištu koje seže do 2.200 m nadmorske visine, vlastita dječja skijaška livada ispred hotela; neposredna blizina trening livade škole skijanja; Škola skijanja sa sveobuhvatnim tečajevima za djecu, 10 km staza, 2 lifta, 3 čarobna tepiha za djecu i žičara
– Heidi’s SchneeALM sa stazom za cijevi, sanjkalište, tračnice, kicker i kutije
– Skijanje na prvom koruškom turno-skijaškom putu
– Savršeni freeride uvjeti, noćno skijanje, tri rustikalne skijaške kolibe; Pješačke i zimske pješačke staze na velikim visinama
– Skijaško trčanje
– Sanjkanje
– Klizanje na ledu na smrznutom Falkertseeju

Heidi Hotel Falkertsee
www.heidi-hotel.at
www.facebook.com/heidihotelfalkertsee

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00