Položen kamen temeljac nove zgrade Osnovne škole „Milan Amruš“

Nakon deset godina od prve inicijative Grada, u trenutačnoj su se zgradi Osnovne škole  „Milan Amruš“ te na gradilištu nove (u ulici Augustina Kažotića 34) u Slavonskom Brodu okupili ministri Radovan Fuchs iz Ministarstva znanosti i obrazovanja i Marin Piletić iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te gradonačelnik Grada Slavonskog Broda Mirko Duspara. Uz ravnateljicu Osnovne škole „Milan Amruš“ Natašu Čošić potpisali su sporazum o izgradnji, a potom i položili kamen temeljac na novoj adresi.

Budući da je Osnovna škola „Milan Amruš“ jedina škola u Brodsko-posavskoj županiji za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju koju pohađaju i učenici okolnih županija te djeluje u neprimjerenim uvjetima za učenike i nastavno osoblje, Grad Slavonski Brod je 2013. godine prema Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije prijavio izradu projektne dokumentacije za izgradnju nove školske zgrade OŠ „Milan Amruš“, za što je realizirao rashode u iznosu od 59.246,99 eura (projektna dokumentacija, idejno rješenje i vodni doprinos).

Nova školska zgrada površine oko 4500 m2 nalazit će se na gradskom zemljištu u Ulici Augustina Kažotića te je predviđena za rad s oko 250 učenika u jednoj smjeni. Zbog različitih skupina učenika s različitim teškoćama u razvoju, a kojima su zbog toga nužni i prilagođeni programi, novi školski kompleks predviđen je kao prizemna zgrada paviljonskog tipa podijeljena u više cjelina. Upravo takvim konceptom odvojenih „malih škola“ koje se nalaze unutar jednog kompleksa bit će omogućena jednostavnija i kvalitetnija provedba programa predviđenih za učenike. Zajedničke aktivnosti bit će osigurane u atriju, knjižnici s čitaonicom, dvorani ili velikom dvorištu sa zajedničkim vrtom, voćnjakom i sportskim terenima. Za učenike starije dobi u novoj je zgradi predviđen i poseban paviljon organiziran kao obiteljski dom.

Gradonačelnik je izrazio radost što je izgradnja krenula, posebice jer će se osigurati neometano odvijanje odgojno-obrazovnog procesa i psihosocijalne rehabilitacije u primjerenim uvjetima.

banner

 

(link)

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00