NEDVOJBENO Slavonski Brod ima najljepši kolodvor

 Ako često putujete vlakom, zasigurno ste do sada puno puta ostali iznenađeni izgledom brojnih autobusnih i željezničkih kolodvora diljem svijeta. Dok je možda razumljivo za manje stanice, one veće jednostavno moraju nešto poduzeti po tom pitanju!  Slavonski Brod, grad s dva autobusna, grad s puno i nikad dosta hvale vrijednih kružnih tokova, grad u kojem se desetljećima počinje graditi osnovna škola Milan Amruš, grad sa simbolom čaplje kojeg predstavlja kamuflirana spodoba od papirnato plišane rode, koja je trenutno u Marsovoj orbiti. Ipak to je naš najljepši Slavonski Brod. Grad u kojem se ne rađa da se ostane nego da se ode.

Željeznički kolodvor

Eh i tu smo po narativu spaljeni do kraja.  Prilaz Željezničkom izgleda kao staza prilagođena za bob trening.  Koliko saznajemo upravo tu će Slavonski Brod obučavati ekipu za Zimske olimpijske igre u Etiopiji. Hajde preko veze i plave kuverte ocjena Vozi Miško, ali žmiri!

Unutrašnjost je prekrasna i moderna kao u Japanu. Očekuješ da te dočekaju  hologrami. Kad uđeš tražiš pogledom kip  ili sliku Staljina, Lenjina ili druga Tita

banner

To više nije to

Novine kupit ne možeš Nema više ni govornice. Nemaš gdje ni kupiti karticu da zoveš . Molim Vas pomozite nalazim se na najljepšem kolodvoru. Možeš piškiti i kakiti, ali nisam siguran da li džabe. Brođani nisu ni svjesni u biti koju ljepotu od kolodvora imamo. Brodski Gare du Nord, Grand Centralterminal je prelijep. Dok stojiš pred modernom blagajnom i čekaš da ti hologram proda kartu ili da ti komad stropa padne na glavu. Diviš se mozaicima i klupama. Polako ali sigurno shvaćaš da je on u toj svojoj nepatvorenoj ljepoti naš. Prihvatiš ga i zavoliš takvog sve dok ne čuješ raspadanje te prelijepe oronulosti i relikta budućnosti ili povijesti.

Konstruktivno razmišljanje dovodi do zaključka da bi bilo dobro srušiti ovaj i napraviti isti i još stariji. Jednostavno a da napravimo još jedan pored. Kad se ima neka se ima. Kakav bi tek bili grad s dva autobusna i dva željeznička.

Autor: Vanja Krnić

Fotografije: K. J. A+

[modula id=”2554″]

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00