Spomeniku Bruce Leeja nije produžena boravišna viza za BiH

Farsa oko spomenika Bruce Leeja u Mostaru konačno bi mogla dobiti završni epilog. Njegova porodica nas je kontatirala koja je ujedno i vlasnik spomenika, i rekla da se on mora vratiti nazad za Seattle.

“Zaista nam je krivo što ovo moramo reći, ali mi spomenik više ne možemo zadržati u Mostaru, iako je bila naša najbolja namjera da ga poklonimo i ostavimo dole. Svi znate koliko je sistem uređenja Bosne i Hercegovine komplikovan, e pa dobiti vizu za tu zemlju je deset puta komplikovanije od toga. Njemu je nažalost istekla boravišna viza i nije dobio produženje nove, zbog čega ga moramo vratiti nazad u što je moguće kraćem roku”, ističe porodica Bruce Leeja.

Preko ambasade Sjedinjenih Američki Država u Bosni i Hercegovini je dogovoren transport i deportacija ilegalnog državljanina Bosne.

“Meni je stvarno žao što je ovo ovako ispalo, ali mi imamo neki integritet i suverenitet kao država i nećemo dozvoliti da bilo ko boravi u Bosni bez adekvatne dozvole. Nevezano da li je u pitanju spomenik koji dolazi iz SAD-a ili predsjednik te države, zakoni su za sve isti. Da su na vrijeme produžili njegovu boravišnu vizu, sve bi bilo super i ne bi došlo do ovog incidenta. Želimo da ovo bude nauk za ubuduće sve one koji misle da mogu prijeći naše granice olako i ostati tu, da im ne pada na pamet”, istakao je ministar vanjskih poslova BiH, Dino Konaković.

banner

Poražena i ponižena delegacija SAD-a je pokupila spomenik i pripremila ga za transport u svojoj ambasadi, odakle će ga prvim letom prebaciti sa Aerodroma Sarajev

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00