Srami se grade

Prenosimo objavu u cjelosti s Facebook stranice udruge Loco Moto s nadam da će naš grad prepoznati i omogućiti da dobar dio naših sugrađana 2024 ne bude u getou. Uostalom na katu koji je neprilagođen stoluje gradonačelnik svih Brođana. Nadamo se da će i oni gore koji odlučuju uvidjeti značaj pristupačnosti koji mora bit jednak za sve link

Nažalost, suočavamo se s velikim problemima u našem gradu kada je riječ o pristupačnosti za osobe s invaliditetom. Trenutno, u gradskom poglavarstvu nema lifta, što znači da naši sugrađani u invalidskim kolicima ovise o pomoći troje djelatnika koji ih nose na kat. Ovakva situacija nije samo neadekvatna već i ponižavajuća za sve uključene.

Također, veliki broj naših sugrađana s invaliditetom ne može izaći iz svojih domova jer grad nema prilagođenih socijalnih stanova. Ova situacija dodatno otežava njihov svakodnevni život i sprječava ih u ostvarivanju osnovnih prava i sloboda.

Pozivamo gradske vlasti da hitno poduzmu mjere kako bi se osiguralo:

banner

Ugradnja lifta u gradsko poglavarstvo kako bi svi građani imali jednak pristup.
Prilagodba postojećih i izgradnja novih socijalnih stanova koji će biti dostupni i prilagođeni osobama s invaliditetom.
Svaki građanin našeg grada zaslužuje jednaka prava i prilike. Pomozite nam da se naš glas čuje i da zajedno stvorimo inkluzivniju zajednicu!

Podijelite ovu objavu kako bismo proširili svijest i potaknuli promjene! 🙌

#PristupačnostZaSve#JednakaPrava#Inkluzija#GradZaSve

Sažmi

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00