Vodič za preživljavanje povratka u školu za roditelje

Puno toga se može promijeniti u vašem dnevnom rasporedu kada škola ponovno počne za vašu djecu. Pronalaženje prave ravnoteže između posla, škole i izvannastavnih aktivnosti je u tijeku. Budite strpljivi sa sobom i svojom djecom dok prolazite školsku godinu i zajedno slavite putovanje. Evo vodiča za preživljavanje povratka u školu za roditelje koji će vam pomoći da se prilagodite novoj rutini.

Postavite obiteljski kalendar

Napravite zajednički kalendar koji uključuje rasporede svih članova obitelji, uključujući školske događaje, izvannastavne aktivnosti, radne obveze i druge važne datume. Upotrijebite digitalne alate kao što je Google kalendar kako bi svi bili ažurirani i bili na pravom putu.

Uspostavite jutarnju i večernju rutinu

Razvijte dosljedne jutarnje i večernje rutine kako bi školski dani bili lakši. To uključuje određivanje redovitih sati buđenja i odlaska na spavanje, pakiranje školskih torbi noć prije te slaganje odjeće i ručka.

Dajte prednost komunikaciji

Držite otvorene linije komunikacije s učiteljima i trenerima svoje djece. Ostanite informirani o školskim obvezama, projektima i nadolazećim događajima. Redovito provjeravajte e-poštu ili školske komunikacijske platforme za ažuriranja.

banner

Potaknite neovisnost

Pomozite svojoj djeci da razviju osjećaj odgovornosti potičući ih da preuzmu odgovornost za svoje školske i izvannastavne obveze. Naučite ih da učinkovito planiraju i upravljaju svojim vremenom. Možete se prilagoditi njihovoj dobi i stupnju razvoja.

Podijelite odgovornosti

Podijelite kućanske poslove i zadatke članovima obitelji kako biste svima olakšali teret. Na ovaj način, teret ne pada samo na jednu osobu; svaki član obitelji uči doprinositi kućanstvu.

Planirajte obiteljske obroke

Planirajte i pripremite obroke unaprijed kako biste uštedjeli vrijeme i smanjili stres tijekom napornih radnih dana. Uključite svoju djecu u planiranje i pripremu obroka kako biste ih naučili vrijednim životnim vještinama. Upotrijebite ono što ste naučili o zdravoj prehrani za izradu tjednog plana.

Potaknite tjelesnu aktivnost

Tjelesna aktivnost ključna je i za djecu i za odrasle. Potaknite svoju djecu da se bave sportom ili drugim fizičkim aktivnostima koje ih zanimaju. Razmislite o obiteljskim izletima ili zajedničkim vježbama kako biste ostali aktivni kao obitelj.

Postavite realne ciljeve

Pomozite svojoj djeci da postave realne akademske i izvannastavne ciljeve. Izbjegavajte ih opterećivati ​​s previše aktivnosti i naučite ih važnosti balansiranja škole, hobija i slobodnog vremena.

Usred gužve i strke, ne zaboravite provesti kvalitetno vrijeme sa svojom djecom. Uključite se u obiteljske aktivnosti ili čak u kratke trenutke zbližavanja kako biste stvorili trajna sjećanja.

Vježbajte brigu o sebi

Kao roditelj, važno je brinuti se i za sebe. Nađite vremena za hobije, tjelovježbu ili aktivnosti opuštanja kako biste se pomladili i smanjili stres.

Fleksibilnost je ključna

Unatoč svim planiranjima, život može donijeti neočekivane izazove. Budite fleksibilni i prilagodljivi kako biste se nosili s nepredviđenim okolnostima, a istovremeno zadržali pozitivan stav.

Obratite se za podršku

Nemojte se ustručavati potražiti pomoć od prijatelja, obitelji ili grupa za podršku. Razmjena iskustava i savjeta s drugim roditeljima može biti neprocjenjivo.

Proslavite postignuća

Proslavite uspjehe svojie djece, velike i male. Priznavanje njihovih napora motivirat će ih da nastave marljivo raditi i ostati posvećeni svojim ciljevima.

Izvor: Ladybugforgirls.org

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00