Sramota Čazmatransa

Gotovo sigurno kao urednik ovog portala i osoba s 100% invaliditetom   utvaram si da spadam među jedine e kojima je iznad svega biti svoj ili ti ničiji.Živjeti život osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj nije ni malo pozitivno, bez obzira  koliko se AP  trudio. Razmišljao sam hoću li ovo napisati, a unatoč ranije napisanom Dnevniku bolesnika odlučio sam se da moram.

Iznenađenje

Jučer sam sav sretan išao u Zagreb kćeri čestitati rođendan. Cijeli dan vamo tamo, ali kad sam zagrlio kćer drndavo srce mi je bilo na mjestu.Umoran nakon pređenih rekornih 9452 koraka( pametni sat) pojeo sam jedan ćevap s lukom.  Gad mi nije sjeo baš najbolje i onda kreće moje vrenje po želudcu. Sitnica je da doslovno skoro dvije godine nisam mogao progutati kap vode.  Tad sam se već upoznao da je bonton lijepa fikcija. Ne možeš takav slinav u bolnicu, jbga sanjam da budem jedan dan zdrav, samo jedan dan. Moramo kući u Slavonski Brod. Sjedite gdje  vidite da.imate mjesto, Poslušno kao pripadnika stada/ ovca pitam neku gospođu Mogu li tu? Nevoljko mi je dopustila da sjednem pored nje. Koda imam kamen u želudcu, moram pljuniti slinu, ali gdje? U  panici pipam džepove desnom rukom, jer lijeva ne radi i nalazim krpenu maramicu. Što bi se reklo pošteno sam pljunuo isključivo slinu u vlastitu maramicu. Gospođa do mene mi je okrenula leđa. Istina pljuvačke je bilo podosta Ali onda je krenulo pa moram opet  i opet. Mislim samo ne po podu i nisam, ali gospođa se demonstrativno diže i bez riječi odlazi do vozača ne želeći više sjediti samnom. Do  Kutine sam nekako kontrolirao taj refluks sline, kao da sam progutao bunar vode.  Odakle mi tolika slina?

Neodgoj

banner

Kutina i izašao je dio autobusa. Selim se pored mame, garant ona ima maramicu. Nije prošlo ni deset sekundi dolazi vozač do moga bivšeg sjedala i počinje istraživati. Da možda ne švercam što? Vozač gleda, gleda i gleda  te mi upučuje ljutiti pogled. Što ne počistite za sobom pred cijelim autobusom s licem gađenja. Gospodine izvinite ja teško gutam, nisam mu objašnjavao o ćevapu ne da mi se.  Uf zaboravio sam u panici slinavu maramicu, ali nemam kugu ni zaraznu bolest koliko znam. Eureka, pa to me gospođa s početka išla cinkati. Ja sam  onaj što pljuje.

Oduševljenje što napokon počinje izgradnja škole Milan Amruš pokvario mi je ćevap i po meni sramotno ponašanje prema osobi s invaliditetom. I mi smo ljudi, bez obzira na invaliditet.

Izvinite jeste dobro nula bodova, ali da me se napadne sto bodova.  Malo mi je bilo neugodno, ali idem dalje. Živio Čazmatrans!

Autor: Vanja Krnić

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00