Brod turist zatvoren

Divan smo mi grad, volimo njegove ulice, njegove mirise njegovu povijest. Volimo  kej, korzo, široku, avenije parkove, cipelić, drvorede, tvrđavu, ali volimo i mirise našeg grada. Volimo naš Slavonski Brod. Naš se  uređuje i svakim danom  je sve drugačiji i s kojim kružnim više, nikad manje.

Dolaze nam Nepalci, Filipinci, Indijci da tu rade/ nadam se da i ostanu, a da paradoks bude potpun Brođani odlaze na zapad. Zamjena stanovništva? Cipelić je ostao bez cipela, mnogi drvoredi bez  svoje esencije drveća. Kultna Brođanka zatvorena je godinama. Centar  grada polako doživljava depopulaciju, kao i svi centri gradova. Ali  da se u žili kucavici Slavonskog Broda zatvori poznati poslovni prostor Brod Turista radi preseljenja na novu lokaciju u Tvrđavi( koji dio/ gdje?) je izvan pameti.  Slavonski Brod  ima jednu od najljepših Tvrđava i ponosan je na nju, ali  kultno mjesto seliti zbog turista na iznenađenje Brođana je van pameti.

Brod-turist“ d.o.o nalazi se na Trgu pobjede br. 30 u samom centru grada i idealno je mjesto na kojem možete pronaći izvorne hrvatske, slavonske i brodske suvenire, saznati sve o turističkim atrakcijama grada i gradskim događanjima ili pak koristiti usluge mjenjačnice.

U našoj suvenirnici možete pronaći bogat i raznolik opus unikatnih i rukom izrađenih suvenira proizvedenih tradicionalnim tehnikama karakterističnim za slavonski kraj. Prepoznajemo vrijednost i kvalitetu hrvatskih proizvoda i ponosni smo na naše partnere koji za izradu suvenira koriste domaće proizvode i materijale.

Ljubazno osoblje pobrinut će se da Vaš posjet „Brod-turistu“ bude ugodno i zanimljivo iskustvo, a korištenje naših usluga pravi doživljaj. Redovito pratimo gradska događanja i ako su Vam potrebne informacije o tekućim ili nadolazećim manifestacijama ili događanjima pozivamo Vas da nas posjetite.

Vjerujemo kako ćete svojim odabirom imati prilike saznati koliko ste nam važni.

Povijest „Brod-turista“

„Brod-turist“ d.o.o. osnovan je na inicijativu Turističke zajednice grada Slavonskog Broda 1995. godine. Po preporuci Glavnog ureda, a temeljem odluke Turističkog vijeća, Turistička zajednica se 2008. godine odriče osnivačkog udjela u temeljnom kapitalu „Brod-turista“ u korist Grada. Društvo danas vrši djelatnosti koje se odnose na promicanje turističko-informativne djelatnosti, prodaju suvenira s lokalnim obilježjima i prihvat organiziranih turističkih grupa, ujedno „Brod-turist“ djeluje i kao mjenjačnica te obnaša i koordinira službu turističkih vodiča grada Slavonskog Broda.

Djelatnosti kojima se bavimo

– prodaja suvenira

– mjenjačnica

– organiziranje ljetovanja u Starom Gradu na otoku Hvaru

– promicanje turističko-informativne djelatnosti

– organiziranje sajmova

–  upravljanje ljetovanja u Kampu Korčula

– upravljanje ugostiteljskim objektima

Nravavno papirnato plišana roda se ne dira, ona je brand našeg grada.

Ne razumijemo zašto takva ad hoc rješenja, su upitom nas  preostalih domorodaca Brođana, a zašto to radite?  Naš grad su ljudi. Dok još jedno kultno mjesto ide u povijest objavljujemo  slike s facebook stranice Brod Turista uz misao vratite ga gdje mu je mjesto. Možda je ovo ipak zgodnije mjesto za birtiju s istočnim melosom, ili još jedan propali izlog.

Opis fotografije nije dostupan.

Opis fotografije nije dostupan.

Opis fotografije nije dostupan.

banner

Autor: Vanja Krnić

Naslovna  fotografija: Mato Galić

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00