Mr Been glumački genijalac

Na fotografijama je magistar elektrotehnike na Sveučilištu u Oxfordu, vozač trkačkih automobila i nositelj titule viteza.

Otvorite fotografiju

Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu, ali je htjeo po svaku cijenu da se bavi glumom. Bio je odbijen na svakoj audiciji za koju se prijavio jer televizijske kuće nisu htjele da ga zaposle, jer je mucao. Najveći problem je imao sa riječima koje počinju na slovom B, kakva ironija, jer upravo će to slovo biti početno slovo u prezimenu lika koji ga je proslavio. Zbog tog svog problema rijetko kada daje intervjue. Naposljetku je shvatio da treba tu svoju manu da pretvori u prednost, pa je počeo više da se oslanja na mimiku. Prvo je zajedno sa svojim prijateljem scenaristom Richardom Czrtisem počeo da piše komedije, a njihova emisija “Ovo nisu vijesti u 9 sati” proglašena je za najbolju zabavnu emisiju godine i postao je ličnost godine u Britaniji. Imao je samo 25 godina. Također iz tog programa su proizašle i njegove knjige koje su kasnije postale bestseleri. Počeo je filmsku karijeru sa manjom ulogom u James Bond filmu “Nikada ne reci nikad”, a serija “Crna Guja” ga je zacementirala na mjesto vodećih komičara, da bi ga njegov televizijski šou “Mister Bin” vinuo među najpoznatije ljude na planeti. Od tada Rowan Atkinson više nikada nije bio odbijen ni za jednu ulogu.

Rowan Atkinson | Stuttering Foundation: A Nonprofit Organization Helping  Those Who Stutter

banner

Upravo takav je Rowan Atkinson, britanski glumac kojeg svi znaju kao Mr. Beana. On gotovo ne priča, gestikulacija mu nije jača strana, ali njegove svakodnevne situacije su sve samo ne dosadne. I baš zato je postao kultna ličnost televizijske povijesti.

A u sljedećih sedam točaka donosimo zanimljivosti koje o svom omiljenom glumcu možda niste znali.

1.Na fakultetu u Newcastleu diplomirao je elektrotehniku, a onda se odlučio usavršavati na Oxfordu, no u isto vrijeme je postajao sve uspješniji glumac.

2. Mr. Beana smo upoznali tek 1990., ali on je nastao puno ranije. Naime, Rowan Atkinson razvio je lik još dok je studirao. Odredio je da on neće previše pričati jer ni sam nije bio siguran u svoje scenarističke sposobnosti.

3. Atkinson je svoju karijeru službeno počeo na radiju gdje je imao komediju The Atkinson People”.

4. Strastveni je ljubitelj automobila i sudjeluje na raznim automobilističkim utrkama.

5. Atkinson ima govornu manu. Naime, glumac muca, što je i razlog njegovog rijetkog pojavljivanja u medijima.

6. S vizažisticom Sunetrom Sastry bio je u braku 24 godine, a njihova brakorazvodna parnica na sudu trajala je ravno 65 sekundi.

7. Lik Mr. Beana već je bio razrađen, ali njegovo ime se odredilo tek u zadnjem trenutku. Prvotni plan je bio da se zove Mr. White, ali su u zadnji trenutak odlučili da se zove po povrću. (‘bean’ znači grah)

IQ  mu je samo pozamašnih 178. Unatoč svom govornom deficitu  jedan je od najpoznatijih glumaca sadašnjice, koji nas zna dobro nasmijati, a da ne kaže ništa.

-SBPOZITIVNO

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00