Brođani imaju veliko srce

I ove godine, u nešto ranijem terminu nego obično, održan je Ekonomski kros. Donacijska utrka u organizaciji Ekonomsko-birotehničke škole, 4. po redu, održana je 28. listopada. Ovaj puta trčalo se “za Kristinine korake”. Kristina Vuković učenica je 4. razreda OŠ Sibinjskih žrtava iz Sibinja. Temeljem stručne procjene Kristinine medicinske dokumentacije postoji velika vjerojatnost da bi pomoću posebnih terapija u stručnim ustanovama mogla dobiti adekvatno liječenje koje bi joj omogućilo da bude samostalnija u svakodnevnom životu, a sve s ciljem da prohoda.


Na utrci su sudjelovala 232 trkača iz redova učenika osnovnih i srednjih škola te nastavnika i građana. Uz trkače, ovom humanitarnom događaju priključilo se i 78 učenika volontera naše škole, članova Volonterskog kluba “Kapi volje”. Učenici volonteri su, uz vodstvo nastavnika volontera, sudjelovali u različitim aktivnostima, od priprema za utrku, upisa trkača, prikupljanja boca i čepova, usmjeravanja trkača na stazi za vrijeme utrke, pa sve do prodaje kave i kolača koje su pripremili učenici i nastavnici škole. Trkačima i volonterima pridružilI su se i ostali nastavnici Ekonomsko-birotehničke škole sudjelujući donacijama i slasticama kao i obitelji i prijatelji učenika i nastavnika tako da je ovaj humani događaj postigao svoj cilj, a to je jedno srce za Kristinu.
Učenica sibinjske osnovne škole Kristina Vuković je, također, uz pratnju roditelja, bila sudionik naše donacijske utrke te nas je sve lijepo pozdravila i zahvalila nam, vidno sretna i uzbuđena što smo se okupili upravo zbog nje.
Uz veliku podršku Ultramaraton kluba Mazator, brodskih tvrtki i medija uspjeli smo prikupiti značajan iznos novčanih sredstava potrebnih za Kristinino liječenje. Kristini i njezinim roditeljima želimo brz i sretan oporavak, a nama još puno ovakvih humanitarnih događanja, jer zajedno možemo puno. Veliko hvala svim sudionicima i vidimo se iduće godine!

-spozitivno

autor: Mirna Vovk

banner

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00