Težak život radnika Đure Đakovića

Đuro Đaković po kojemu je dobila naziv ova grupacija firmi i sam je bio metalski radnik ,također je prozvan i revolucionarom i izdajnikom jer je odbio sudjelovati u ratu 1914. godine.

Nakon rata organizirao je neviđeni štrajk u kojem je sudjelovalo oko 30 000 tisuća radnika. Tko se sada zalaže za radnička prava? Sindikati? Možda.

Dok su za početka rata Đurini ratnici tijelima štitili tenkove da ih ne odvezu i ne upotrijebe u protivničke svrhe, danas je malo radnika koji su tu u Brodu, većina je negdje na terenu, danas nitko ne gine za nikakve ideale, ti ideali su postali da ti obitelj ima šta jesti, da ne u ničemu ne okudijevaju, da možeš djeci priuštiti novi mobitel ili kompjuter pa možda s obitelji i na ljetovanje kad dođe vrijeme godišnjega. Da možeš platiti kredit za kuću, auto…..

Život na terenu bez obitelji je nemilosrdan što znaju mnogi radnici iz ove i sličnih tvrtki, zaista to je kruh sa 7 kora, jer danas očigledno malo tko si može priuštiti biti sa svojom obitelji a imati i novac i raditi u gradu, pa čak i zemlji kojoj živiš.

banner

Ovakva gruba svakodnevica ne koristi nikome osim konzumerizmu, nažalost to je stil života mnogih….

Evo jedne i prigodne pjesme.

Evo jedne i prigodne za sve zavarivače i bravare.

Autor: i foto K.J.A+

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00