Mali Brođani prvaci

 U hotelu Medena u Trogiru od 22.-28.06. odigrano je Pojedinačno kadetsko prvenstvo Hrvatske u standardnom šahu. Čak 358 kadeta i kadetkinja  iz cijele Hrvatske  natjecalo se u dobnim skupinama

Pobjednik u svojoj dobnoj skupini osigurava plasman na svjetsko, a drugoplasirani na europsko prvenstvo naredne godine. Šahovski klub Đuro Đaković iz Slavonskog Broda predstavljalo je četvero natjecatelja.

Josipa Gašparac je u konkurenciji do 9 godina osvojila  s 8 bodova iz 9 kola 1.mjesto.  Kao državna prvakinja  predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom kadetskom prvenstvu koje će se održati u Orlandu (USA) naredne godine.

Blago Martinović je u konkurenciji do 7 godina uvjerljivo osvojio 2. mjesto i predstavljat će Hrvatsku na Europskom prvenstvu u austrijskom Murecku u kolovozu 2025.

banner

Vedran Kaloci osvojio je četvrto mjestokao i njegova kolegica  Elena Kauk.

Da bi uspjeh brodske ekipe bio potpun, pobrinuo se i trener Martić Zlatko, koji je osvojio treće mjesto na Veteranskom prvenstvu Hrvatske 65+ koje se istovremeno održavalo u Trogiru.

Grad Slavonski Brod prepoznaje važnost značajnih sportskih rezultata, osobito kada su njihovi nositelji djeca i mladi. Gradu Slavonskom Brodu je na izrazit ponos svaki vrhunski sportski rezultat i ohrabruje vas na kontinuirano osnaživanje natjecateljskog duha djece i mladih u našem gradu, te ovim putem upućuje čestitke natjecateljima kao i njihovom treneru, te cijelom Šahovskom klubu ,,Đuro Đaković” i želi im još mnogo sportskog uspjeha u godinama koje su pred njima. 

/slavonski-brod.hr/

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00