Sve je dobro dok znate gdje je zubalo

Starenje je poput putovanja u egzotičnu zemlju za koju vam nitko nije dao turistički vodič. Jednog dana jednostavno se probudite, pogledate u ogledalo i shvatite da su vam obrve posijedile, a trbuh postao trajno zaobljen kao suvenir iz mladosti. Dobrodošli u zlatno doba, gdje je sve zlato osim vaših zuba!

1. Početak putovanja: Gdje su moji ključevi?

Prvo pravilo starenja je da će vam se memorija početi ponašati kao stari modem. Spor i nepouzdan. Ključevi od kuće postaju majstori kamuflaže, skriveni na najčudnijim mjestima. Možda ih nađete u hladnjaku, a daljinski upravljač u perilici rublja. Najbolji dio? Dok ih tražite, shvatit ćete da ste zaboravili što ste uopće tražili.

2. Moda: Povratak u prošlost

Ako ste mislili da su trapez hlače izašle iz mode, pripremite se za iznenađenje! S godinama, vaša garderoba počinje izgledati kao putujuća izložba 70-ih, 80-ih i 90-ih godina. Ponekad, iz nostalgije, obučete nešto što ste nosili na maturi, samo da shvatite da taj ‘vintage’ izgled sada podsjeća više na ‘antički’.

3. Tehnologija: Tko je to izmislio?

Tehnologija je posebna priča. Dok mladi skaču s jednog gadgeta na drugi, vi pokušavate shvatiti kako koristiti novi smartphone koji se stalno čini da ima sve manje fizičkih tipki. Taman kad naučite koristiti aplikaciju za pozive, pojavi se nova verzija i vi opet kucate na vrata tehničke podrške. Napomena: ne zaboravite da unuke uvijek možete upotrijebiti kao ‘živu’ tehničku podršku.

banner

4. Zdravlje: Tjelesna revolucija

Vaše tijelo počinje organizirati štrajkove koje niste naručili. Koljena cvile kad god ustajete iz stolice, leđa se bune na duge šetnje, a probava… pa, recimo samo da probava voli zadržavati stvari duže nego prije. Vježbanje? To je sada maraton između stolice i kuhinje. Dobra strana? Sada imate legitiman izgovor da odbijete sve naporne aktivnosti: “Nije do mene, do leđa je!”

5. Mudrost: Zlato starenja

Ali, nije sve tako crno. S godinama dolazi i mudrost. To je vrijeme kada shvatite pravu vrijednost stvari. Kava s prijateljima postaje najuzbudljiviji događaj tjedna, a osmijeh voljene osobe najveći dar. Možda zaboravljate gdje ste ostavili naočale, ali nikada ne zaboravljate sjećanja koja ste stvorili s onima koje volite.

6. Humor: Najbolji lijek

Na kraju, humor postaje vaša supermoć. Kada možete smijati se na svoj račun i na sve te male životne peripetije, shvatite da starenje nije toliko loše. Svaka bora je priča, svaka sijeda vlas sjećanje, a svaki trenutak smijeha – pravo blago. Pa, smijte se, uživajte i budite ponosni na svaku godinu koja je iza vas. Jer, u konačnici, starenje nije samo o broju godina, već o bogatstvu života kojeg živite.

Sretno starenje! Možda nećete moći trčati maratone, ali možete pričati najbolje priče!

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00