Super Mario kultna igra najbolja je svi se slažemo!

Super Mario je definitivno kultna i jedna od najboljih igara svih vremena. Stvorena od strane Nintenda s maskotom vodoinstalatera Maria. U kraljevstvu gljiva cilj je naravno pobjeđivati bez umiranja ili s što manje moguće umiranja i spasiti princezu na kraju , iako bi njoj zapravo bilo bolje da se spasi sama a ne čeka nekog vodoinstalatera ali dobro. Mario ima i brata Luigija. Imao je i curu Paulinu,opet djevojku u nevolji,naravno….

VIdeo igrica Super Mario prodana je u više od 430 milijuna primjeraka diljem svijeta, a procjenjuje se da je zaradila više od 55 milijardi dolara.

Nije nazvan po instalateru Mariu

Mario se smatra najpoznatijim likom u industriji videoigara i svojevrsnom ikonom, populariziran je u cijelom svijetu. No Mario nije nazvan po vodoinstalateru nego po čovjeku zvan Mario Arnold Segale, talijansko-američki biznismen i developer nekretnina. Mario je dobio ime po Segaleu dok je Nintendu iznajmljivao skladište. Zanimljivo možda su nakon toga dobili i popust na najam.

banner

Znate li tko se krije iza glasa Super Maria?

To je gospodin Charles Martinet,on je davao glas Mariju u svim njegovim izdanjima ,od Mariovih klasičnih platformskih naslova do igara u kojima je Mario bio samo jedan od likova, kao što je serija Super Smash Bros.

Charles Martinet je Mariov glas od 1996,no u kolovozu ove godine povukao se iz te uloge. Tko će biti njegov nasljednik ne zna se.

[modula id=”3974″]

Izašao je Super Mario film koji će nedvojbeno biti najpopularniji film 2023. godine. Premijerno je prikazan 6.travnja u Hrvatskoj.

Film je dobio pozitivne kritike i postao veliki tržišni uspjeh, zaradio je već ne malih 671 milijuna američkih dolara.

S obzirom koliko veliku bazu obožavatelja Super Mario ima, usudili bi se reći i najveću u svijetu video igara budući da su generacije odrastale uz njega, Super Mario Bros. Film će nedvojbeno biti jedan od najvećih hitova 2023. godine.Kraljevstvo gljiva, stižemo!

Trailer nam pokazuje izgled Maria, Bowsera, Toada, Luigija i Kameka zajedno sa vojskom Koopa i Dry Bonesa. Tu su i ljuti pingvini koje smo redovno sretali u Super Mario video igricama, a mogu se čuti i neki likovi kako govore po prvi puta.

Martinet nije dao glas liku za film. Ta je uloga pripala glumcu Chrisu Prattu. Ukoliko niste slobodno pogledajte film a mogli biste odigrati i koji put na starom nintendu,ako ga posjedujete,za dobra stara vremena!

Autor: K.J.A+

Foto: Wikipedia

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00