Tajni Projekt: Bazeni na Savi u Slavonskom Brodu

U srcu Slavonskog Broda, mirnom gradu na obali rijeke Save, otkrivaju se polako konture tajnog projekta koji je izazvao veliko zanimanje i uzbuđenje među stanovnicima,posjetiteljima i tisućama turista.Na ovaj neobičan i inovativan projekt uključuje izgradnju plivajućih bazena na vodi, koji će biti prvi takve vrste u regiji.

Nema veze što su bazeni s dvije bačve malo se pomakli prema Savi i jednostavno je doći do Poloja okolo naokolo preko parkirališta na Vijušu. Naš grad po uzoru neke gradove započinje mega projekt izgradnje bazena na vodi.

Inovativna Ideja

Ideja za ovaj jedinstveni projekt rodila se prije nekoliko godina kada su lokalni poduzetnici i arhitekti počeli razmatrati mogućnosti iskorištavanja prirodnih resursa grada. Rijeka Sava, koja prolazi kroz Slavonski Brod, pružila je savršenu pozadinu za realizaciju ove ideje. Cilj je bio stvoriti atraktivnu turističku destinaciju koja će istovremeno ponuditi rekreaciju i opuštanje stanovnicima grada. Grad pazi na svaku sitnicu , te se trenutno provjerava statika bazena u Savi. Saznajemo da će bazeni pored bazena ponosno nositi cetrifikat kvalitete ISO 9002.

Tajni Projekt: Bazeni na Savi u Slavonskom Brodu

U srcu Slavonskog Broda, mirnom gradu na obali rijeke Save( Kej), nedavno je otkriven tajni projekt koji je izazvao veliko zanimanje i uzbuđenje među stanovnicima i posjetiteljima. Ovaj neobičan i inovativan projekt uključuje izgradnju plivajućih bazena na vodi, koji će biti prvi takve vrste u regiji.

banner

Inovativna Ideja

Ideja za ovaj jedinstveni projekt rodila se prije nekoliko godina kada su lokalni poduzetnici i arhitekti počeli razmatrati mogućnosti iskorištavanja prirodnih resursa grada. Rijeka Sava, koja prolazi kroz Slavonski Brod, pružila je savršenu pozadinu za realizaciju ove ideje. Cilj je bio stvoriti atraktivnu turističku destinaciju koja će istovremeno ponuditi rekreaciju i opuštanje stanovnicima grada.

Dizajn i Izgradnja

Projekt je povjeren timu vrhunskih arhitekata i inženjera iz Etiopije, koji su razvili planove za seriju plivajućih bazena različitih veličina i namjena. Bazeni će biti smješteni na platformama koje će plutati na površini rijeke, pričvršćene za obalu za bove kako bi se osigurala stabilnost i sigurnost. Uslučaju da se odvežu završit će u Crnom moru. Naravno i na to su mislili u našem gradu koji će raspisati i javni natječaj za kotlovničara i kapetana bazena.Bazen kao što vidimo na projektnom rješenju ide malo ukrivo, ali sve je stvar percepcije.

Svaki bazen bit će opremljen modernim sadržajima, uključujući sunčališta, barove, dječje igraonice i prostor za rekreaciju. Dizajn bazena također uključuje ekološki prihvatljive tehnologije koje će osigurati minimalan utjecaj na okoliš, poput sustava za filtraciju vode i solarnih panela za napajanje. Narativno navedenom projekt bazena na Savi još nije gotov, naime Etiopljani odbijaju pro bono dati znanje izgradnje bazena iz svoje matične zemlje.

Pokretanje ovog projekta donijet će brojne koristi Slavonskom Brodu. Prije svega, očekuje se povećanje broja turista na oko 100 tisuća mjesečno, što će pozitivno utjecati na lokalno gospodarstvo. Ugostiteljski objekti, hoteli i trgovine u gradu vjerojatno će imati povećani promet, a sam projekt će otvoriti nova radna mjesta.

Osim ekonomskog utjecaja, ovaj projekt će također poboljšati kvalitetu života stanovnika Slavonskog Broda. Plivajući bazeni će postati novo mjesto za rekreaciju i opuštanje, što će doprinijeti zdravijem i aktivnijem načinu života.Ovaj projekt uz papirnato plišanu rodu predstavljat će jedan od simbola našeg grada. Ipak je do pol dozvoljena izgradnja.

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00