EVO VAM NAŠE CIPELE, BUDITE JEDAN DAN U NJIMA

Biti Brođanin tako je divno,tako je humano, tako je prekrasno gledati grad pun ljudi, škole pune učenika sjajne nove stolarije, hodnici  javnih poduzeća imaju više radnika nego Đuro Đaković . Prekrasno je ja kad se u tebe kunu oni zna se i za dom spremni, drugovi govore još govore Tita mi da ih ne zaboravim. Prekrasno je kad shvatiš da je lokalno seljačka politika,  samo preslika državne i to loša preslika. Prekrasno je kad shvatiš što empirijski znaš , a to da živimo u najljepšoj državi. Bog ili tko već  da je gore dao nam je nezamislivo lijepu fasadu. Unutar te fasade ne stanuje samo vakum. Tu su likovi kao nepotizam mito i korupcija. Drugovi sad  partijski kolege podijelili su zalogaj, a zalogaj je . narodni. Na kraju je narod ostao i bez zalogaja, jedva ima dovoljno energije da tiho prdne. Kažu tihi su ubojiti i najviše smrde. Kvalitativno i kvalitativno mi ih proizvodimo toliko da bi i  brdo Jakuševac propalo u zemlju koliko smrdi. Kao klasa optimist uvijek se nadam da će Slavonski Brod shvatiti da tu žive i životare osobe s invaliditetom. Čak sam  osobno pisao prijedlog da grad u suradnji s CZSS  om se sjeti osoba s    najtežim invaliditetom , s molbom da nepokretne ne hodaju.  Naravno ništa od toga , čak ni maratonci nismo, Hvala im

Humani grad

Nastavno na raniju praksu, Grad Slavonski Brod i za 2023. isplaćuje novčanu naknadu umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Slavonskog Broda.

Pravo na naknadu ostvaruju svi umirovljenici čija mirovina i ukupni prihodi umirovljeničkog kućanstva ne prelaze sljedeće iznose:

banner

– za samca do 280 eura

– za dvočlano kućanstvo do 560 eura

– za tročlano kućanstvo do 840 eura

– ako kućanstvo ima više od četiri člana, cenzus prihoda za svakog se člana uvećava za 80 eura.

Detaljnije informacije o stjecanju prava kao i potrebnoj dokumentaciji potražite OVDJE.

Zahtjev za dodjelu novčane pomoći umirovljenicima prigodom blagdana Božića 2023. godine moguće je podnijeti od 20. studenoga do 8. prosinca 2023. godine.  Podnositelji koji su pravo na novčanu pomoć ostvarili prigodom blagdana Uskrsa 2023. godine ne trebaju podnositi zahtjev.

Zahtjev s potpunom dokumentacijom možete predati osobno u Pisarnicu Grada Slavonskog Broda, Vukovarska 1, preporučeno poštom na adresu: Grad Slavonski Brod, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Vukovarska 1, s naznakom : „Prijava na Javni poziv za dodjelu novčane pomoći umirovljenicima“ ili putem e-obrasca navedenog na dnu članka na e-mail adresu: drustvene.djelatnosti@slavonski-brod.hr.

Zahtjev za dodjelu novčane pomoći umirovljenicima Božić 2023.

( link)

Nismo nevidljivi tu smo, a grad uvijek može kod okulista, dapače bilo bi poželjno

Lijepo od našeg grada, ali da može , mora bolje. Mora, tu nema politikanstva, ali i svako dijete s invaliditetom gleda ispod bora, sanja i želi. Grade moj budi  snažan , budi jak. Ti to možeš.

Autor : Vanja Krnić

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00