Slavonski Brod dobiva tramvajsku mrežu

Slavonski Brod napokon će ostvariti do sad nezamislivo i riješiti javni prijevoz na korist svih budućih generacija Brođana.

U nedostatku političkih svađa saznajemo da su lobisti i našeg grada svih partijskih boja u tajnosti priredili projekt za sve buduće generacije koje nam donose pod bor. Pošto je projekt još u fazi pripreme, donosimo provjerene informacije. Činjenica je nepobitna, Slavonski Brod će dobiti svoju tramvajsku mrežu koju neće voditi ZET( Zagrebački električni tramvaj), već BET( Brodski električni tramvaj).
Tramvajske linije
Linije kretanja tramvajskog prometa će se određivati u skladu sa željama korisnika, a da se pri tome uzmu po tri želje svakog budućeg korisnika. Naknadno će se izvršiti
analiza tramvajskih linija te optimalne mogućnosti za uvođenjem novih tramvajskih linija i tramvajskih modernih vozila, ako koji tramvaj bude izvan stroja. Cilj je na temelju prikupljanja podataka GPS lokatora (da usput ne nestane koji tramvaj), istražiti i usporediti dinamičke i statičke elemente svake buduće linije da mogu nesmetano spojiti u etapama sve dijelove našeg grada . Trenutno nam je potvrđeno uvođenje dvije linije. Okretište, remiza po naški bit će biti kod papirnato plišane rode.. Roda će po noći pomoću svojih radara i kamera  će motriti na sigurnost Brodskih tramvaja.
Linija 1 Korzo Široka Šestinac

Na oduševljenje svih Brođana ovom linijom bit će ostvaren tisućljetni san Brođana o spajanju Korza sa Šestincom. Kako je navedeno linija će kretati s Korza, pa Širokom do Gupčeve i kružnog toka prema Zrinskoj. Inženjeri su u problemu kako da tramvaj skrene u kružnom br 1. , te nesmetano nastavi Zrinskom do kružnog toka 2 i 3. Tu se isto javlja problem, pa za prostor za vrtnje tramvaja razmišlja se o dislociranju Vatrenke, ali ne zna se još gdje.
Samim tim arhitektonski zahtjevnim rješenjem dobit će se nesmetano prometovanje do kružnog toka broj 3. Kružni tok broj 3 je turbo kružni i prepolovit će se direktnim mostom preko pola kružnog i Glogovice. Nakon njega smirena ruta ide do okretišta na kružnom toku broj 4 Šestinac i povratak na Korzo

Linija 2 Korzo -Svačićeva

banner

Ova linija je manje zahtjevna. Isto kreće s Korza, pa do kružnog broj 5 u Vukovarskoj. Kružeći oko njega moći ćemo vidjeti prekrasnu afunkcionalnu fontanu. Neometano Vukovarskom idemo do kružnog toka broj 6. Tu ako smo gladni ugledat ćemo pekarnu i mesnicu s mirisima pečenja. Linija nastavlja do kružnog toka broj 7 u Aveniji Svačićeva. Tu možemo vidjeti dva putopisna Autobusna kolodvora i Bunker naziva Brodska sisa.

Datoteka:Bunker kod željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu.jpg – Wikipedija

Pošto linija ide desno oko kružnih tokova 8 i 9. Deveti je i okretište nakon kojeg slijedi povratak na korzo pored Remize i papirnato plišane rode koja sve gleda.
Bolji poklon nismo ni mogli sanjati. Zapošljavanje u BET u bit će transparentno, kao i sve. Godinu završetka projekta nismo uspjeli saznati. Jedino što znamo, Slavonski Brod će dobiti svoju tramvajsku mrežu s najviše kružnih na Svijetu.

Autor: Vanja Krnić

Fotografije i montaža: Laki studio

Možda će vas zanimati

1 comment

ALKA 16/12/2023 - 15:59

Napokon. Hvala ti Mirko.

Reply

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00