Majke djece s teškoćama reagirale: Nikakvu podršku nismo osjetile, niti ste nas razumjeli, pozivamo Vas i ministre da posjetite školu

Kronologija pračenja početka izgradnje O Š Milan Amruš laik bi rekao da spada u domenu nemogućeg, a ipak kod nas to nije san već java uz o. p a. Stidite se jako političari svaki put kada se pogledate u ogledalo, ako još imate obraza.Ne nemate!

SLAVONSKI BROD- Majke djece s teškoća u razvoju nakon objavljenog teksta u kojemu je Pero Čosić, saborski zastupnik i predsjednik Županijske organzacije govorio o osiguranim sredstvima za OŠ Milan Amruš i načinu provedbe reagirale su pismom kojeg objavljujemo u cijelosti.

“.Prosvjed majki je itekako opravdan. Upravo zbog nebrige Vlade RH, kako prošlih vlada, tako i ove. Zadnjih skoro 30 godina upravo zbog te nebrige se djeca i dalje nalaze u oronuloj zgradi. Pate djeca, pate roditelji. Rad sa djecom se uz svu moguću kreativnost i kvalitetu struke odvija improvizacijski.
Amandman posle zime, 04.12.2018. se ne bi ni desio da nije bilo pritiska. Ali hvala Vam, sto ste ipak osjetili da je voda došla do grla i u zadnji čas uložili amandman.
Dolazak majki ste arogantno i omalovažavajuće dočekali. Apsolutno nikakvu podršku nismo osjetile niti ste nas razumjeli. Malo je novaca, da. Jer tim tempom koji navodite u tekstu škola neće biti završena za 5 godina. Nitko nije spomenuo od majki da želimo školu iduće jeseni. Toliko neobrazovane građevinski ipak nismo. Škola se može sasvim korektno izgraditi i opremiti u 2 godine. I to nam je nekakav okvirni, očekivani rok.
Još jedna stvar u vezi Vašeg razumijevanja i brige o našim najmilijima je pitanje: Kada ste na toj istoj jučerašnjoj sjednici izglasavanja državnog proračuna glasali o amandmanu o još 6.mil. kn dodatnih sredstava za izgradnju škole, zašto se stisnuli “crvenu tipku” i odbili amandman. Mi smo mislili da Vam je stalo do djece.

Nadalje molimo objašnjenje i ovog priloga.
Gdje su novci za gradnju u 2019.god. koju ste JAVNO obećali i izdvojili 15 mil. kn za istu i zašto gradnja ove godine nije započela ???

banner

Također naglašavamo, da ovi i oni moraju jednom shvatiti da nama roditeljima nije stalo do njihovih politika. Mi nismo ti i takvi igrači. Roditelje nitko ne može “nahuškati” gospodo. Naša djeca su sve i jedino u sto vjerujemo. I hvala bogu na toj našoj neopterećenosti. Ali onoliko koliko ovi ili oni jako udaraju, toliko smo samo sigurniji u sebe, snažniji i uvjereni da činimo pravu stvar. Snagu roditelja nemojte mjeriti političkim referentnim vrijednostima, jer to su dvije različite dimenzije života.

Pozivamo Vas, ministra Zdravka Marica i ministricu Blaženku Divjak u posjetu školi. Nadamo se skorom viđenju.

Lijep pozdrav od majki djece sa teškoćama.”, stoji u dopisu kojeg su poslale majke djece s teškoćama.

izvor: ebrod

Možda će vas zanimati

Ostavi komentar

O nama

Mi smo mala ali sposobna ekipa mladih ljudi (spremnih za dobar humor, nespremnih za crnilo svakodnevnih vijesti),  spremni promijeniti vaše mišljenje o vijestima i kako bi one trebale izgledati, nismo politički opredijeljeni a ni uhljebljeni stoga dva puta i zaključite da smo ipak svoji.

Postojimo svega nekoliko mjeseci no to ne znači da nećemo još dugo, mi ćemo se truditi da vas intrigiramo, a Vi nas samo pratite i gledajte kako možebitno rastemo.

@2024 – Dizajn i marketing  by TEHNO ADAM

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00